16 permise de conducere au fost  reţinute de politistii prahoveni,in weekend
Potrivit IJP Prahova , 16 permise de conducere au fost  reţinute, patru certificate de înmatriculare retrase şi peste 190 de testări cu aparatul etilotest în acest weekend, în urma unor acţiuni rutiere desfăşurate de poliţiştii prahoveni.
 
În acest weekend, poliţişti din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene şi din cadrul Poliţiei Oraşului Breaza, au acţionat în vederea prevenirii accidentelor rutiere, cu precădere fiind vizaţi conducătorii auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, cei care nu acordă prioritate pietonilor, precum şi bicicliştii care încalcă regulile de circulaţie.
 
În cadrul acţiunii, au fost efectuate 195 de testări cu aparatul etilotest şi au fost aplicate 193 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 71 contravenţii au fost pentru nerespectarea limitei legale de viteză, iar 32 pentru neregulile săvârşite de către biciclişti.
 
Spre exemplu, în acest weekend, au fost depistaţi mai mulţi participanţi la trafic, care circulau pe bicicletă, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatele fiind de: 0,24 mg/l; 0,28 mg/l; 0,51mg/l; 1,31 mg/l ş.a, alcool pur în aerul respirat. Au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 870 lei, fiecare.
 
Totodată, 16 conducători auto au rămas fără permisul de conducere, în urma săvârşirii unor contravenţii, precum depăşirea limitei de viteză cu peste 50 km/h, dar şi pentru neacordarea prioriăţii de trecere pietonilor aflaţi în traversare regulamentară, iar 4 certificate de înmatriculare au fost reţinute de către poliţişti. 
Valoare totală a amenzilor aplicate se ridică la peste de 72.000 lei.
 
Recomandăm particinanţilor la trafic să respecte regulile de circulaţie, să păstreze o distanţă de siguranţă regulamentară faţă de auto care îl precede, şi să adopte o viteză corespunzătoare condiţiilor meteorologice şi de drum.