Comunicat Asociatia

Miercuri,pe pagina de facebook a Asociatiei " Prahova in actiune " ( https://www.facebook.com/Prahova-in-Actiune) a fost postat urmatorul comunicat : "
Ca urmare a implicării voluntare a ploieştenilor alături de noi în procesul electoral, organizaţia Prahova în Acţiune a constatat unele probleme de organizare a alegerilor din 26 mai 2019, sens în care vom sesiza Biroul Electoral Judeţean şi Primăria Ploieşti, pentru rezolvarea acestora:
- unele secţii de votare au fost organizate la etajul unităţilor şcolare, astfel încât batrânii, femeile însărcinate şi persoanele cu dizabilităţi care nu îndeplinesc condiţiile pentru a solicita urna mobilă au avut dificultăţi în exercitarea dreptului la vot;
- unele secţii de votare au fost grupate câte 3 în aceeaşi sală, fără ventilaţie sau semne şi indicatoare clare, creându-se permanent zgomot şi o stare de agitaţie şi nervozitate, care au afectat atât votanţii, cât şi membrii comisiilor, încă din timpul dimineţii;
- unele secţii de votare au fost organizate pe holurile unităţilor de învăţământ sau ale unor sedii de firme (Electrica, APA Nova?!?), spaţiul fiind extrem de îngust, fără ventilaţie şi fără lumină naturală adecvată;
- multe secţii de votare au fost organizate în spaţii foarte mici în care, dacă intrau simultan doi votanţi, se facea aglomeraţie, iar membrii comisiilor erau nevoiţi sa stea lipiţi unul de celălalt;
- în jumătate din secţiile de votare vizitate, observatorii nu aveau birou sau o masă, ci doar un scaun într-un colţ al camerei, dosit sau printre diverse lucruri depozitate de-a valma.
Una dintre cele mai grave situaţii a fost la secţiile de votare organizate în sediul/depoul R.A.T.P., unde au fost amplasate 3 secţii în aceeaşi sală, fără ventilaţie, într-o cladire amintind de bombardamentul american din 1944, într-o hărmălaie de nedescris, situaţia fiind salvată de jandarmii care organizau oamenii la coadă pe hol şi de membrii comisiilor care preluau votanţii în “fierbător”, cu un calm care ne-a facut să gândim că îşi administrau reciproc calmante. :)
In concluzie, vom fi prezenţi din nou cu observatori la Alegerile Prezidenţiale şi vă aşteptăm alături de noi!
Mulţumim voluntarilor, membrilor comisiilor, jandarmilor şi politiştilor, dar şi cetăţenilor care nu s-au dat bătuţi!"
Preşedinte Prahova în Acţiune,
av. Răzvan-Toma Stănciulescu