Concurs la nivel naţional, pe teme de educaţie rutieră, etapa judeţeană
Astazi , în Parcul Memorial ,, Constantin Stere", s-a desfăsurat  un concurs la nivel naţional, pe teme de educaţie rutieră, etapa judeţeană, intitulat “Educaţie rutieră, educaţie pentru viaţă!".
La acest concurs,  participă elevi din clasele IV-VIII.
 
Concursul are loc anual, iar etapa judeţeană, este organizată şi desfăşurată sub coordonarea Serviciului Rutier din cadrul I.J.P. Prahova.
 
Scopul concursului este de a forma un comportament rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, în vederea prevenirii producerii accidentelor de circulaţie în rândul elevilor din învăţământul preuniversitar.
 
Pentru a putea ajunge în etapa naţională, elevii vor trebui să obţină un număr cât mai mic de puncte penalizare, la finalul celor trei probe. 
Două probe sunt practice şi constau în parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon, respectiv parcurgerea unui traseu de către biciclişti în parc prin respectarea regulilor de circulaţie în intersecţie (cu circulaţie în sens giratoriu/ dirijată, nedirijată sau semaforizată/ şi trecere la nivel cu calea ferată).
De asemenea, şi o probă teoretică, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie.
 
sursa:Comunicat IJP Prahova