Afla la ce sectie de vot esti arondat si unde  votezi in Diaspora

Duminica,românii cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne. Trebuie să-i aleagă pe cei care vor reprezenta România în Parlamentul European şi să răspundă celor două întrebări ale referendumului pentru justiţie. Cei care nu sunt acasă se pot înscrie pe liste speciale. Pentru cei din străinătate au fost amenajate secţii de votare într-un număr record.

Harta interactivă a secţiilor de votare din diaspora, pe care o găsiţi pe site-ul MAE. http://www.mae.ro/node/39625#null

Secţiile de vot se deschid duminică, pe 26 mai, la ora 7.00 şi se închid la ora 21.00. Votează şi cetăţenii români din străinătate. Iată ce acte sunt necesare pentru a vota în ţară şi în străinătate.

Unde poţi vota pe teritoriul României

Trebuie să votaţi la secţia la care sunteţi arondaţi, în cazul în care sunteţi în localitate. Secţia de care aparţineţi o găsiţi pe site-ulregistrulelectoral.ro.

Bine de ştiut: cei care nu se pot deplasa, pot cere urna mobilă acasă. Cererea scrisă trebuie făcută cel târziu cu o zi înainte de alegeri şi trebuie însoţită de acte care să dovedească faptul că nu vă puteţi deplasa.

Dacă sunteţi în localitatea de reşedinţă şi v-a expirat buletinul, aflaţi că programul pentru emiterea cărţilor de identitate a fost prelungit, astfel:  

·                                 Sâmbătă, 25 mai: 8.00 - 16.00

·                                 Duminică, 26 mai:  7.00 - 21.00 (actele se depun până la ora 16).

Noua carte de identitate va fi emisă în cel mai scurt timp posibil.

Dacă sunteţi plecaţi, puteţi vota pe listele suplimentare, oriunde vă aflaţi

 

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/alegeri-europarlamentare-2019-unde-votam-pe-26-mai-cum-afli-la-care-sectie-de-votare-esti-arondat-1136217

 

Foto cu caracter ilustrativ