O noua actiune rutiera de amploare a politistilor rutieri din Prahova
Potrivit unui comunicat al IJP Prahova ,Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova a organizat în ziua de 15.05.2019, o acţiune cu efective mărite în Municipiului Câmpina şi în comunele limitrofe: Floreşti, Filipeştii de Pădure, Băneşti, Urleta, Brebu, Telega şi Lunca Mare, pentru disciplinarea conducătorilor auto şi reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere.
 
În urma acţiunii, care s-a derulat în intervalul orar 16.00 – 19.00, au fost controlate 164 de autovehicule, au fost testaţi cu aparatul etilotest 44 de conducători auto şi au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale.
 
Astfel, 2 amenzi au fost aplicate în urma depistării, cu aparatul radar TruCam, a conducătorilor care nu respectă regimul legal de viteză şi 5 pentru abaterile bicicliştilor. Între aceştia din urmă, un bărbat a fost sancţionat pentru faptul că se deplasau cu bicicleta, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat). 
Au mai fost aplicate sancţiuni pentru nerespectarea culorii roşie a semaforului, lipsa actelor şi nepurtarea centurii de siguranţă.
De asemenea, au fost reţinute 3 certificate de înmatriculare şi un permis de conducere, precum şi 2 seturi de plăcuţe de înmatriculare.
 
Prin prisma rezultatelor obţinute, acţiunile de acest gen vor continua pentru prevenirea evenimentelor negative.
sursa:Comunicat IJP Prahova