Protest la TCE Ploiesti .Transportul in comun este aproape suspendat total . Inca de la primele ore ale diminetii de azi , angajatii  Transport Călători Express (TCE), fosta  RATP , au intrat astăzi în grevă .

30 de soferi s-au strans in curtea institutiei  în semn de protest faţă de managementul defectuos al TCE .

Astfel prin aceasta greva ,soferii trag  un semnal de alarmă faţă de salarii , conditiile precare ,dar si lipsa de piese de schimb.

Bani pentru avans…cu intarziere .

Conducerea TCE a anunţat ca are bani de avans la salarii , angajaţiivor primi salariile , cu intraziere …

Nemultumirea cea mare vine din partea procesului cu ANAF .

Nemultumirea cea mai mare este faptul ca intre TCE si ANAF este un process , existând riscul ca, în cazul unei sentinţe favorabile date ANAF-ului societatea să intre în insolvenţă.

Dimineata greva japoneza,dupa amiaza transportul in comun paralizat .

Desi in cursul diminetii , totul se indrepta spre o greva japoneza, mijloacele de transport in comun potrivit graficului, dar avand pe oglinziile retrovizoare sau stergatoare banderole albe si distribuind in acestea hartii prin care salariatii TCE explica motivele pentru care au denclasat greva , dupa ora 12.00 , transportul in comun a inceput sa se desfasoare la doar 30 % din programul sau , prioritate avand cursele speciale sau cele lungi.

Haos in trafic…

Datorita grevei , calatorii asteapta mai mult de 30 minute autobuzele in statii , soferii refuzand sa plece pe traseu din cauza nemultumirilor create …

Sindicalistii spun ca vor un raspuns de la autoritatile ploiestene pentru rezolvarea problemelor TCE , in sens contrar nu vor renunta la greva si ca vor suspenda tot transportul local in comun pana  situatia nu va fi rezolvata .

 

“ Piesele se cumpara de soferi din buzunarul lor ,banii de avans ii ia de la lichidare , este o “combinatie “ financiara , acum 30  minute s-a intalnit o comisie a sindicatului cu conducerea societatii printre nemultumiri sunt bonurile de masa care  nu ni s-au acordat din luna decembrie anul trecut .

In TCE sunt doua  sindicate , ambele sustin ca este un conflict de munca comun…

Din pacate pentru calatori transportul in comun este paralizat , si avem d egand sa suspendam tot   transportul pana la remedierea situatiei .

Contractul colectiv  de munca nu mai este valabil din luna octombrie 2016.” a declarat pentru Info Ploiesti City ( sub protectia anonimatului ) , un sofer TCE .