Săptămâna Naţionala a Voluntariatului ,editia a 18-a

Am ajuns la a 18-a ediţie a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului! Anul acesta, în perioada 13-20 mai 2019, sărbătorim din nou voluntariatul prin intermediul a peste 150 de activităţi care implică mii de voluntari din toată ţara, având chiar şi o activitate desfăşurată în Republica Moldova.

Pentru a marca maturizarea asociată cu vârsta majoratului, ne-am propus Obiective Majore, mai exact promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Astfel, tema acestei ediţii este ,,Voluntariat pentru Dezvoltare Durabilă”, prin care atragem atenţia asupra Agendei 2030. Aceasta cuprinde 17 Obiective adoptate de liderii lumii pentru a răspunde celor mai mari provocări actuale în scopul construirii unui viitor cât mai bun. Mai multe detalii despre tema ediţiei aici.
Alegând această temă şi sloganul #FacBine, am încurajat partenerii din toată ţara să acţioneze în direcţia dezvoltării durabile, oferind materiale care să faciliteze familiarizarea cu Agenda 2030 şi acţiunile pe care le pot face pentru atingerea Obiectivelor. În plus, am lansat chiar şi un Concurs de Idei, cei 25 de parteneri locali câştigători urmând să promoveze Agenda 2030 prin diferite acţiuni creative pe parcursul acestei săptămâni.

La fel ca Agenda 2030, acţiunile din această ediţie SNV vor aborda o gamă largă de nevoi ale diferitelor comunităţi implicate. Voluntari de toate vârstele s-au implicat în activităţi care promovau fie întreaga Agendă, fie Obiective specifice, precum ateliere de creaţie şi educative, acţiuni de ecologizare, spectacole caritabile, târguri, campanii de informare, dezbateri şi expoziţii. În acest an, scopul acestora a mers dincolo de promovarea şi sărbătorirea voluntariatului, multe dintre ele propunându-şi sensibilizarea publicului privind diverse cauze precum accesul limitat la educaţie sau condiţiile precare de trai ale anumitor grupuri sociale şi informarea privind acţiuni pe care fiecare dintre noi le poate face pentru ca în 2030 să putem fi mândri de atingerea Obiectivelor.
Având în vedere faptul că pentru atingerea unor Obiective atât de ambiţioase şi complexe este nevoie de contribuţia fiecăruia dintre noi, ne bucurăm să vedem implicarea unor voluntari diverşi, dar motivaţi de aceeaşi dorinţă de a face bine. De la preşcolari la bunici, de la oameni din mediul ONG şi cel corporatist la instituţii sociale (consilii locale, DGSAPC, primării, biblioteci), voluntari din toată ţara ne învaţă să fim parte din schimbare în această săptămână.

SI JUDETUL NOSTRU MARCHEZA ACEASTA SAPTAMANA PRIN EVENIMENTE DEDICATE CELOR 2 TEMATICI CHIAR 3 SI ANUME VOLUNTARIAT,DEZVOLTARE DURABILA SI DEDATAASTAVOTEZ IN NUMAR DE 6, MAI MULT IN M. PLOIESTI.
SUNT IMPLICATE ONG-URI SI UNITTAI DE INVATAMANT LICEAL DAR SI GIMNAZIAL SI INSTITUTII PUBLICE DECONCENTRATE.
CALENDAR NATIONAL SNV:
https://www.saptamanavoluntariatului.ro/events/
SNV PH
https://www.facebook.com/SNV-PH-1048369311847844/