Pompierii prahoveni la datorie

Din data de 6 mai, începând cu ora 23:00 până pe 07 mai, ora 23:00, în jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea caracter torenţial, intensificări ale vântului şi izolat grindină. 
În zonele montane, precipitaţiile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare.

223 pompieri cu 71 autospeciale de interventie şi 176 mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din judeţ.

Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viaţa şi bunurile, pe timpul vântului puternic, a căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiţi-vă în locuinţe sau alte spaţii închise care să vă asigure protecţia şi deconectaţi aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.
Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale.

Sursa:ISU Prahova