Salvatorii montani din Buşteni au recuperate patru turisti,în duminica Paştelui

Salvatorii montani din Buşteni au avut două intervenţii, în Bucegi, în duminica Paştelui, pentru recuperarea unor turişti rămaşi blocaţi pe traseu din cauza vremii nefavorabile.

Prima acţiune de recuperare s-a derulat în jurul prânzului, pe Valea Jepilor, unde un turist a pierdut traseul din cauza condiţiilor meteo. Pe munte era ceaţă şi cădea lapoviţă, a anunţat Salvamont România.

Spre seară, salvamontiştii din Buşteni au pornit într-o nouă misiune. De această dată, un grup de turişti constănţeni a avut nevoie de ajutor. "O nouă intervenţie, tot a salvamontiştilor din Buşteni, eroii noştri de azi, pentru salvarea a trei persoane blocate în Cerdacul Văii Cerbului. Vremea rea, ceaţă, ploaie spre lapoviţă, zi de Sărbătoare, a doua acţiune din această zi, dar nimic nu mai contează pentru cei care, din pasiune şi din dorinţa de a ajuta, şi-au ales şi fac cu credinţă această profesie nobilă, cea de salvamontist", au transmis reprezentanţii Salvamont România.

Sursa: http://www.actualitateaprahoveana.ro/editia-electronica/actual/patru-turisti-recuperati-de-pe-munte-in-duminica-pastelui-de-salvamontistii-din-busteni-24651