Proiect Erasmus gazduit de Asociaţia „Un Strop de Fericire” la Ploiesti

In perioada 1-8 Aprilie 2019, Asociaţia „Un Strop de Fericire” a organizat la Ploiesti, la Hotel Nord, un curs international de formare a lucratorilor de tineret din organizatii nonprofit. La curs au participat 30 de tineri din 8 tari europene: Romania, Suedia, Polonia, Estonia, Austria, Macedonia, Grecia si Turcia.

Obiectivul cursului a fost de a forma lucratori de tineret, crescand astfel impactul organizatiilor neguvernamentale in comunitate.

Programul saptamanii a inclus sesiuni de lucru dedicate temei principale, dar si activitati de cunoastere a comunitatii locale de tineri, de interactiune cu locuitorii Ploiestiului, de cunoastere aprofundata a tarii gazda.

Astfel, locuitorii Ploiestiului au avut ocazia sa afle despre Erasmus interactionand pe strada sau in piata cu echipele de proiect aflate in misiunea de cunoastere a orasului.

Vizita la Castelul Peles din Sinaia, seara romaneasca care a debutat cu traditionala intampinare a oaspetilor cu paine si sare, gustarea bucatelor romanesti, dansurile traditionale invatate de la organizatori, toate au contribuit la cunoasterea adevaratelor valori ale Romaniei.

In finalul proiectului lucratorii de tineret participanti la curs au facilitat sesiuni de lucru cu comunitatea locala de tineri din Asociaţia Un Strop de Fericire, crescand astfel dorinta fiecarui tanar de a partcipa la un proiect Erasmus, dar si a lucratorilor de tineret din alte tari de a avea tineri voluntari atat de implicati si activi ca cei din comunitatea Un Strop de Fericire.

Proiectul a fost finantat de Erasmus +, programul prin care UE sprijină educaţia, formarea, tineretul şi sportul în Europa si sustinut de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. 

Asociaţia „Un Strop de Fericire” este o organizaţie nonprofit înfiinţată în anul 2012, care promovează voluntariatul ca mijloc de schimbare în comunitate. Aceasta încurajează educaţia şi dezvoltarea personală a tinerilor prin implicare în proiecte locale şi internaţionale, organizează evenimente sportive care susţin un stil de viaţă activ şi sănătos, sprijină integrarea socială a tinerilor din mediul defavorizat.