Elevii Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Ploiesti au spus “Stop dependentei de internet “

Elevii Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Ploiesti (clasele a X-a S8 si a XI-a E2) coordonaţi de domnii profesori Carmen Matei, Stefania Petrescu, Nicolae Potinteu si Liviu Draghici au susţinut  marti, 9.04. 2019 o activitate de informare- conştientizare cu titlul SPUNE STOP DEPENDENŢEI DE INTERNET! ca urmare a înscrierii în programul ALEG CONŞTIENT. STOP DEPENDENŢEI DE INTERNET, lansat sub  marca Ora de Net . La activitate au fost prezenţi mai mulţi colegi din şcoală, profesori şi părinţi, dar şi unii reprezentanţi din alte medii-  asistenţi medicali, psihologi, antreprenori.

Copiii  s-au informat, au studiat propriul orar de activităţi cu şi fără net, au făcut afişe, au împărţit fluturaşi, au făcut  prezentări, ba chiar şi o revistă. 

S-au prezentat rezultatele unui studiu derulat în 2019 de Organizaţia Salvaţi Copiii  România, care arată faptul îngrijorător că aproape un sfert din copiii  români petrec aproximativ şase ore în mediul on line în firecare zi în care merg şi la şcoală. S-au indicat simptomele dependenţei, consecinţele ei asupra stării de bine a copiilor, dar şi rolul pe care îl au pasiunile, prietenii, familia în a răspunde nevoilor nesatisfăcute ale acestor copii. 

Concluzia care s-a desprins a fost  că umanitatea are nevoie de relaţionare vie, de emotivitate, de conectare cu natura pentru a se dezvolta armonios pe termen lung, fără a nu da creditul meritat apariţiei tehnologiei în vieţile noastre.