Au fost inaugurate  lucrările la viitoarea Şcoală Primară CONCORDIA

Ieri, 11 aprilie, a avut loc evenimentul anual „Ziua Porţilor Deschise“ organizat la Şcoala de Meserii CONCORDIA din Ploieşti. Evenimentul a fost deschis de Excelenţa Sa doamna Isabel Rauscher, Ambasadorul Austriei la Bucureşti, domnul Adrian Florin Dobre, Primarul Municipiului Ploieşti, domnul Nicolae Angelescu, Inspector Şcolar General al Inspectoratului Judeţean Şcolar Prahova, şi alţi 400 de invitaţi, reprezentanţi ai instituţiilor publice şi private, parteneri ai şcolii şi mass media. Oaspeţii au avut astfel ocazia să ia parte la activităţile interactive pregătite de tineri împreună cu maiştrii lor.  

Evenimentul a marcat oficial începerea lucrărilor la viitoarea Şcoală Primară CONCORDIA, un proiect de anvergură dezvoltat de Organizaţia Umanitară CONCORDIA în parteneriat cu Ministerul Educaţiei al Austriei. „De 28 de ani, CONCORDIA oferă servicii sociale care contribuie la susţinerea şi reintegrarea socială, familială, şcolară şi profesională a copiilor, tinerilor şi familiilor aflate în dificultate. Şcoala Primară CONCORDIA este unul din proiectele de amploare ale CONCORDIEI, cu o investiţie de 1.400.000 de euro în următorul an, prin care ne dorim să oferim o şansă la educaţie de calitate copiilor proveniţi din familii aflate în dificultate. Pentru CONCORDIA, parteneriatul cu Ministerul Educaţiei din Austria este garantul calităţii dezvoltării unui model educaţional de top la nivel internaţional şi adaptat contextului din România, îmbinând atât intervenţia socială, cât şi cea educaţională.“ – doamna Elena Matache, Director Executiv Programe şi Proiecte CONCORDIA România.

Domnul Christian ESTERMANN, Director Edu-Campus CONCORDIA, reprezentant al Ministerului Educaţiei al Austriei a prezentat proiectul de înfiinţare a Şcolii Primare CONCORDIA. „Şcoala Primară CONCORDIA este un proiect unic în România în ceea ce priveşte arhitectura şi conceptul pedagogic. Şcoala Primară se adresează tuturor copiilor şi oferă  o şansă pe care mulţi copii din familiile cu un nivel scăzut de trai nu o au. Construcţia şcolii a început în această lună, iar inaugurarea proiectului este planificată să aibă loc în septembrie 2020, odată cu deschiderea anului şcolar.“

În calitatea mea de Ambasador al Austriei în România, dar şi de om şi cetăţean, vreau să le mulţumesc în mod deosebit instituţiilor din România care sunt atât de apropiate de CONCORDIA: autorităţile din Ploieşti, Directorul General al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţiei Copilului, toate instituţiile reprezentate astăzi aici! Susţinerea dumneavoastră este vitală pentru continuarea şi dezvoltarea acestor proiecte ale CONCORDIEI. [...] Marcăm aici un un nou pas al CONCORDIEI, punerea pietrei de temelie la fundaţia noii şcoli şi de tăierea panglicii. - Excelenţa Sa doamna Isabel Rauscher, Ambasadorul Austriei la Bucureşti.

„Este un lucru extrem de important, vorbim de o altă abordare, de un alt model pe care noi, ca autorităţi, atât cât putem, trebuie să îl înţelegem şi să îl multiplicăm. Pentru că aceste lucruri nu s-au inventat acum, azi, aici, ele sunt modele performante în alte ţări, au fost aduse aici cu acest efort şi încă o dată mulţumesc foarte mult CONCORDIEI! Cu siguranţă, va trebui să îl multiplicăm pentru că oferă tuturor celor care participă o şansă în plus faţă de ceea ce există în momentul de faţă în România.“ - Domnul Adrian Florin Dobre, Primarul Municipiului Ploieşti.

Sunt extrem de onorat să fiu alături de dumneavoastră, în această zi a porţilor deschise, în această zi importantă. [...] Lucrăm împreună în sistemul de educaţie, completându-ne. [...] Îmi doresc să continuăm frumoasa colaborare şi, dacă inaugurăm acum o şcoală primară, poate în timp vedem şi un liceu. Sigur că vom fi alături de dumneavoastră!- Domnul Nicolae Angelescu, Inspector Şcolar General al Inspectoratului Judeţean Şcolar Prahova.

Fundatia Vodafone România a sprijinit financiar organizarea acestui eveniment .