Ploiestiul va ramane in bezna timp de o ora . Primăria Municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti, susţine “Ora Pământului” 2017, eveniment ecologic organizat de către World Wilde Fund for Nature şi derulat în acest an la Ploieşti cu titlul  “Ora în care gândim responsabil!”.

Municipalitatea ploieşteană a decis astfel ca, sâmbătă, 25 martie 2017, în intervalul orar 20.30 – 21.30, iluminatul public în zona centrală (Centrul Civic şi Bulevardul Independenţei) să fie oprit pentru a atrage atenţia asupra problemelor grave cauzate de schimbările climatice cu care se confruntă planeta noastră, dar şi pentru ca cetăţenii să realizeze că este necesar să facem lucruri benefice pentru mediul înconjurător.

Facem apel la ploieşteni să susţină Ora Pământului în data de 25 martie, între orele 20.30 – 21.30 şi să oprească consumul de energie din locuinţe, devenind astfel voluntari n cadrul campaniei Ora Pământului.

Reamintim că, în fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.

Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnaţi nu numai să stingă lumina pentru o oră, ci să se angajeze în acţiuni responsabile faţă de factorii de mediu în fiecare zi şi să-şi schimbe comportamentul pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.

În 2013, Ploieştiul a luptat pentru a deveni Capitala Earth Hour, iar competiţia ne-a oferit locul trei. La ediţia din anul 2016, peste 7000 de oraşe din peste 178 de ţări au stins lumina cu ocazia Earth Hour.

foto:gazetaph.ro