Concursul  interjudeţean de recitări “Ca un luceafăr am trecut prin lume” ( editia a VII a )

Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti va marca şi în 2019, ca în fiecare an, ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu şi Ziua Culturii Naţionale Române.

Luni, 15 ianuarie 2019, la Muzeul Judeţean de Artă „Ion Ionescu-Quintus”, începând cu ora 17.00, va avea loc cea de-a VII-a ediţie a Concursului interjudeţean de recitări “Ca un luceafăr am trecut prin lume”. Competiţia se adresează actorilor amatori de toate vârstele.

Pentru înscriere, candidaţii trebuie să pregătescă un text din creaţia eminesciană. Textul trebuie să fie bine cunoscut şi interpretat adecvat (nu se acceptă citirea textului ). Se acceptă şi fragmente din poemele eminesciene ample: Scrisorile, Luceafărul, Rugăciunea unui dac,Memento Mori etc.

Cei care doresc să participe sunt rugaţi să completeze o fişă de înscriere în care vor specifica numele, un număr de telefon la care pot fi contactaţi, şcoala în care învaţă, textul pregătit, dacă au mai participat la concursuri şi rezultatele obţinute. Fişa de înscriere poate fi descărcată de pe site-ul nostru www.casadecultura.ro şi va fi depusă la sediul nostru până sâmbătă, 12 ianuarie 2019, sau trimisă pe adresa de e-mail: secretariat@casadecultura.ro.

          Concursul se va desfăşura marţi, 15 ianuarie, de la ora 17.00, la Muzeul Judeţean de Artă Prahova Ion Ionescu-Quintus”.

          Juriul este alcătuit din: actori, scriitori, poeţi, profesori de limba română.

          Premiile constau în cărţi şi diplome. Se vor acorda: Premiile I, II, III şi cinci Menţiuni. La solicitarea juriului şi în cazul găsirii unor sponsori, premiile existente se pot mări şi, de asemenea, se pot acorda noi premii/