“Dăruieşte o bucurie de Crăciun”,la sediul Centrului de zi pentru copii „Casa Cristina”

Marţi 11 decembrie 2018, şase  persoane private de libertate selecţionate în regim semideschis au participat la sediul Centrului de zi pentru copii „Casa Cristina” din cadrul organizaţiei Concordia cu sediul în Ploieşti, strada Călimani nr. 108, la  activitatea “Dăruieşte o bucurie”, organizată  de  personalul Serviciului de Educaţie  şi  Asistenţă Psihosocială.

             Cu această ocazie, deţinuţi au fost protagoniştii unei scenete interactive realizată prin intermediul tehnicilor  de  psihodramă intitulată ”Cine a furat Crăciunul?” fiind  apreciată de publicul prezent.

 De asemenea, în cadrul acţiuni, copii au primit bucurii de Crăciun, constând în pachete cu dulciuri şi rechizite, din partea  Penitenciarului  Ploieşti  şi  a colaboratorilor externi,  oameni  cu  suflet  mare care au dorit să  rămână anonimi.

Apropierea sărbătorilor de iarnă reprezintă o perioadă de mare încărcătură afectivă pentru continuarea eforturilor susţinute la nivelul sistemului penitenciar de umanizarea continuă a vieţii carcerale, precum şi pentru dezvoltarea relaţiilor de parteneriat  cu colaboratorii externi,  Crăciunul este  nostalgia  pentru  trecut, curajul  pentru prezent, speranţa  pentru viitor.