Elevii scolii
In Perioada 24 -27 noiembrie, elevii scolii Andrei Muresanu din Ploiesti au fost implicati in proiectul “Globalizarea”, initiat de Scoala Hammel "Søndervangskolen"  din Danemarca, in care institutia ploiesteana este implicata impreuna cu Scoala Forest Hall din Stansted, Anglia. Coordonat de domnul profesor din Danemarca Per Clausen, care este si initiatorul proiectului aflat in acest an scolar la a doua editie, acesta se constituie in partea aplicata a cursului optional cu acelasi nume derulat in scoala daneza.
Obiectivele proiectului sunt: constientizarea diferentelor si asemanarilor dintre elevi de varste apropiate din cele 3 tari, autodepasirea personala prilejuita de confruntarea cu situatii si culture noi
Domnul Per Clausen, un adevarat ambassador al Romaniei in Danemarca, ne-a declarat ca revine cu bucurie in Romania, tara pe care a descoperit-o in urma cu foarte multi ani in timpul unui proiect international Comenius derulat cu o scoala din judetul nostru. Un mare sustinator al proiectelor educationale internationale, domnul Per Clausen a propus elevilor si parintilor danezi ora optionala interdisciplinara “Globalizarea”, la acesta putandu-se inscrie orice elev din scoala interesat. In timpul orelor optionale elevii au ocazia sa-si imbunatateasca limba engleza, abilitatile digitale, comunicarea, cunostintele despre istoria si georgrafia Europei. Toti elevii care aleg acest curs optional participa la o vizita aplicata, alegand una dintre cele doua scoli partenere, cheltuielile fiind acoperite de familiile elevilor.
Doamna Corina Dumitrescu a declarat pentru Info Ploiesti City ca este o onoare si o imensa bucurie sa poata coordona acest proiect la nivelul Scolii Gimnaziale “Andrei Muresanu” pentru al doilea an consecutiv. “Asemenea proiecte dau ocazia elevilor sa se dezvolte foarte mult din punct de vedere personal. Ca profesor de limba engleza, aceasta considera ca un element essential in motivarea elevilor pentru studiul acestei limbi il reprezinta oportunitatile pe care acestia le au de a folosi limba tinta in contexte relevante, cu persoane de aceeasi varsta. Trairea experientei de gazda pentru un un elev din alta tara este o experienta unica din care copiii au foarte mult de invatat la aceasta varsta. “Desi periaoada sederii musafirilor a fost foarte scurta, am incercat sa le oferim o imagine despre ce inseamna viata in Romania, despre cultura noastra, despre istoria si geografia acestor plaiuri.” ne-a declarat doamna prof. Corina Dumitrescu.
Aceasta vizita, considerata un real succes de elevii danezi si romani, va fi urmata de o vizita in Danemarca a 11 elevi romani si 10 englezi in martie 2019, cheltuielile urmand a fi suportate de familiile acestora.
“Asemenea proiecte dau elevilor ocazia sa isi dezvolte abilitati esentiale de viata, sa isi imbunatateasca limba engleza si nu in ultimul rand, sa mareasca nivelul de empatie al elevilor, o abilitate absolut necesar intr-o Europa de secol XXI. As dori sa multumesc pe acessta cale parintilor elevilor implicate in proiect pentru increderea acordata si pentru oferirea unui exemplu de comunicare autetica intre parinti, profesori si scoala. “ Corina Dumitrescu, Scoala Gimnaziala Andrei Muresanu, Ploiesti