„Fără ură, cu toleranţă”, la Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” Municipiul Ploieşti Iniţiativa lansată de Organizaţia Salvaţi Copiii în cadrul programelor educaţionale Drepturile Copilului şi Ora de Net (www.oradenet.ro), susţinute de Ministerul Educaţiei Naţionale, a avut ecou şi la Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” Municipiul Ploieşti.

În cadrul concursului „Fără ură, cu toleranţă”, prof. Dumitru Nicoleta Cristina a organizat, joi,  9 martie 2017, împreună cu elevii clasei a X-a B, o acţiune publică pentru a prezenta, analiza şi problematiza fenomenul bullying ce ia amploare în România, uneori având consecinţe extreme – suicidul. La activitate au fost prezenţi mai mult de 60 de elevi şi cadre didactice, discutându-se concret, cauzele, formele de manifestare, factorii implicaţi, consecinţele negative, precum şi modalităţile de combatere a bullying-ului. Elevii au fost interesaţi de temă,
implicându-se în discuţie şi analizând cazuri concrete din clasa din care fac parte prin metode nonformale.

Acţiunea publică „Fără ură, cu toleranţă” a transmis un mesaj pacifist, având scopul de a informa, responsabiliza, dar şi de a sensibiliza elevii care devin agresori şi/sau martori, iniţiind bullying-ul, o formă de violenţă cu un impact serios la nivel social, emoţional, cognitiv şi comportamental asupra adolescentului.