Scoala

Astazi, 7 noiembrie 2018, Scoala "Andrei Muresanu" a avut ocazia deosebit de frumoasa a gazduirii unei trupe internationale de teatru interactiv, Interacting din Dublin, Irlanda, trupa de actori britanici fiind formata din actorii profesionisti si deosebit de talentati: Daniel Cunningham ( Wellington pe scena), Cailum Carragher ( sau Indiana Jones) si managerul lor, Ed Cousins.
Elevii din ciclul primar, incepand cu clasele pregatitoare si incheind cu cls a IV-a au participat in numar de 85 la un spectacol in limba engleza cu titlul “ Lost” ( Pierduti pe mare) Spectacolul a fost plin de veselie si copiii au participat cu mare entuziasm in rol de spectatori interactivi sau chiar pe scena, pentru cei mai putin timizi. 
Actorii au antrenat atmosfera comunicand direct cu spectatorii mici exclusiv in limba engleza, prin indemnuri la aplauze, repetari de expresii, intrebari, miscare, muzica si umor in fiecare scena din povestea celor personajelor principale, Wellington si Indiana, naufragiati pe o insula periculoasa. Copiii-spectatori au simtit din plin emotia primului lor contact verbal cu vorbitori nativi ai limbii engleze, traind emotii si bucuria unui spectacol cu adevarat valoros pentru comunicarea lor in limba engleza, fie si pentru doar cateva cuvinte intelese de cei mai mici. Elevii claselor primare au fost laudati de actori pentru intelegerea replicilor spuse, firul povestii si toate comenzile amuzante, dovedind pricepere si dorinta de a invata amuzant limba engleza. Este important sa realizam ca astfel de spectacole sunt esentiale pentru copilasii care invata sa descopere limba emgleza sau pentru cei care vor sa avanseze cu studiul, deoarece jocul, muzica si comunicarea interactiva dintre actori si copii sunt esentiale, mai ales pentru achizitionarea de cuvinte noi, in limba engleza
.Organizatori: prof Policala Raluca si Dumitrescu Corina.