Vizita în Organizaţia Umanitară CONCORDIA a Domnului Preşedinte al Austriei Alexander Van der Bellen

Vizita în Organizaţia Umanitară CONCORDIA a Domnului Preşedinte al Austriei Alexander Van der Bellen şi a Excelenţei Sale Doamna Isabel Rauscher, Ambasadorul  Austriei la Bucureşti.

Luni, 17 septembrie 2018, am fost onoraţi să primim vizita Domnului Preşedinte al Austriei Alexander Van der Bellen şi a Excelenţei Sale Doamna Isabel Rauscher, Ambasadorul  Austriei la Bucureşti. Oaspeţii au fost întâmpinaţi de Domnul Christian Konrad, Preşedinte al Consiliului Consultativ al CONCORDIA Proiecte Sociale, şi Doamna Ulla Konrad, Membru al Consiliului de Conducere al CONCORDIA Proiecte Sociale, la sediul Centrului Austriac pentru Educaţie şi Formare Profesională CONCORDIA - Şcoala de Meserii CONCORDIA.

Vizita a debutat cu un cântec de bun venit, interpretat de corul de copii CONCORDIA powered by SUPERAR, din cadrul celor două centre de zi pentru copii şi familii ale organizaţiei. Nu a lipsit tradiţionala pâine cu sare şi au fost oferite rechizite copiilor prezenţi. Domnul Christian Estermann, Directorul Centrului Austriac pentru Educaţie şi Formare Profesională CONCORDIA, a prezentat proiectul de înfiinţare a unei şcoli primare pentru copiii proveniţi din medii sociale defavorizate, un nou spaţiu de cazare destinat cursanţilor Şcolii de Meserii CONCORDIA, precum şi serele din incintă, unde Domnul Preşedinte a stat de vorbă cu tinerii înscrişi la cursul de lucrător în cultura plantelor. După vizitarea atelierelor pentru ospătari şi bucătari din cadrul Şcolii de Meserii CONCORDIA a urmat servirea prânzului şi oferirea unor cadouri realizate de către copiii şi tinerii din cadrul şcolii.

Vizita de astăzi în CONCORDIA ne onorează şi, în acelaşi timp, ne responsabilizează să continuăm să susţinem învăţământul profesional, o direcţie a învăţământului preuniversitar căreia nu i se acordă atenţia cuvenită şi de care România are atâta nevoie de dezvoltare. Mulţumim Domnului Preşedinte Alexander Van der Bellen pentru susţinerea proiectelor noastre atât în Austria, cât şi în România!

___________

Despre Şcoala de Meserii CONCORDIA

Înfiinţată în urmă cu şapte ani, Şcoala de Meserii CONCORDIA oferă oportunităţi incluzive de formare profesională pentru 70 de tineri provenind din medii dezavantajate, garantând accesul la educaţie şi formare profesională de calitate. Centrul organizează cursuri de formare profesională, cu o durată de până la un an, pentru meseriile de brutar, tâmplar, bucătar, ospătar şi lucrător în cultura plantelor, iar la terminarea acestor cursuri, în urma unui examen, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC). Prin serviciul de Job Coaching îi sprijinim în găsirea unui loc de muncă, astfel încât aceştia să devină independenţi. De asemenea, Şcoala de Meserii CONCORDIA este un partener de încredere pentru partea practică, pentru două licee de profil din Ploieşti: Colegiul Economic Virgil Madgearu şi Colegiul Tehnic Toma N. Socolescu.

Despre Organizaţia Umanitară CONCORDIA

CONCORDIA este o organizaţie independentă, neguvernamentală şi non-profit, cu un istoric de 27 de ani în România, care are ca misiune susţinerea şi (re)integrarea socială, familială, şcolară şi profesională a copiilor, tinerilor şi familiilor aflate în dificultate, spre o viaţă independentă şi autonomă.

 

Proiectele noastre se derulează în Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova, şi se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane anual.