Cursuri gratuite pentru tinerii din medii dezavantajate la Şcoala de Meserii CONCORDIA

 

 

Înscrierile au loc până pe 14 septembrie 2018

Până pe 14 septembrie, tinerii proveniţi din medii sociale dezavantajate se pot înscrie la unul dintre cursurile gratuite de formare profesională organizate de Şcoala de Meserii CONCORDIA din Ploieşti.

Tinerii trebuie să aibă minim 8 clase absolvite şi vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani pentru calificarea de brutar sau între 18 şi 30 de ani pentru calificarile de tâmplar şi  lucrător în cultura plantelor. Durata cursurilor este de 10 luni, iar tinerii pot primi cazare şi masă gratuite.

Şcoala de Meserii CONCORDIA din cadrul Centrului pentru Educaţie şi Formare Profesională CONCORDIA oferă oportunităţi incluzive de formare profesională pentru 40 de tineri anual, garantând accesul tinerilor proveniţi din medii dezavantajate, dintr-un sistem instituţionalizat sau lipsiţi de sprijiul familiei, la educaţie şi formare profesională de calitate.

Cursurile organizate de Şcoala de Meserii CONCORDIA pun un mare accent pe formarea practică, 75% reprezentând pregătire practică şi 25% teorie. La finalizarea acestor cursuri, în urma unui examen, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Autoritatea Naţională pentru Calificări şi în Uniunea Europeană. După finalizarea cursurilor, prin Serviciul de Job Coaching, tinerii sunt sprijiniţi în găsirea unui loc de muncă.

Mai multe informaţii despre înscriere aici https://www.concordia.org.ro/scoala/cum-te-inscrii/

______

Despre CONCORDIA

Organizaţia Umanitară CONCORDIA este o organizaţie independentă, neguvernamentală şi nonprofit, activă la nivel internaţional, care are ca misiune susţinerea familiilor aflate în dificultate şi (re)integrarea socială (familială, şcolară, profesională) a copiilor, tinerilor şi adulţilor, spre o viaţă autonomă şi responsabilă.

Proiectele noastre se derulează în Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova, şi se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an.

Mai multe informaţii aici www.concordia.org.ro.