Elevii din judeţul Prahova, cei mai buni din ţară la „Plantare” în cadrul Concursului Naţional ecOprovocarea
  • Echipa Colegiului  „M.Cantacuzino” din Sinaia a plantat 7.000 de puieţi în anul şcolar 2017-2018

 

  Elevii de la Colegiul „M.Cantacuzino” din Sinaia s-au clasat pe primul loc la categoria „Plantare” şi pe locul al doilea la categoria „Igienizare” în cadrul Concursului Naţional ecOprovocarea. În competiţie au fost înscrise 3 şcoli din judeţul Prahova şi alte 105 din 37 de judeţe ale ţării. Elevii din Prahova au reuşit să planteze 7.000 de puieţi, să colecteze 137 de saci de deşeuri din natură, să recicleze alte aproape 8.000 de kilograme de deşeuri şi să organizeze un târg tematic dedicat mediului înconjurător, totul în 500 de ore de voluntariat.

În cadrul programului ecOprovocarea, dezvoltat de asociaţia pentru dezvoltare durabilă ViitorPlus şi susţinut de City Park Mall Constanţa şi TenarisSilcotub, liceenii au desfăşurat târguri tematice pentru protecţia mediului, activităţi de igienizare, de colectare şi reciclare deşeuri, plantare şi amenajare spaţii verzi. În total, 12.000 de elevi şi profesori din toată ţara şi-au unit forţele pentru a ajuta la refacerea mediul înconjurător din România în anul şcolar 2017 - 2018.

Echipele de elevi şi profesori care au obţinut cele mai bune rezultate la Concursul Naţional din cadrul programului ecOprovocarea vor participa la următoarea Tabără ecOprovocarea.

„În acest an şcolar, am văzut în elevi determinare, am văzut o dorinţă de a schimba soarta mediului înconjurător din România. Obiectivul nostru este de a forma lideri în domeniul protejării mediului, iar liderii se formează încă de pe băncile şcolii. Activităţile pe care elevii le fac în cadrul programului ecOprovocarea sunt extra-şcolare şi an de an ne bucură rezultatele şi implicarea de care elevii dau dovadă în acţiunile lor de voluntariat. Ce ne dorim este să contribuim la obiectivul pentru dezvoltare durabilă stabilit de Naţiunile Unite: educaţie de calitate”, a declarat Lucia Cojocaru, Managerul Programului ecOprovocarea” al Asociaţiei ViitorPlus.

În cei 8 ani de activitate, liceenii şi profesorii coordonatori de echipe din ţară care s-au înscris în programul ecOprovocarea au efectuat 97.000 de ore de voluntariat. În tot acest timp, ei au organizat 3.500 de evenimente de educaţie ecologică, au reciclat 390.000 de kilograme de deşeuri, au strâns alţi 4.700 de saci de deşeuri din natură, au amenajat spaţii verzi  şi au plantat 117.000 de puieţi.

În ce constă programul ecOprovocarea

Programul ecOprovocarea este format din mai multe tipuri de activităţi dedicate educaţiei şi voluntariatului în privinţa mediului înconjurător: Cluburile ecOprovocarea desfăşurate în comunităţile din Călăraşi şi Zalău, Concursul Naţional, Tabăra ecOprovoarea destinată echipelor de elevi şi profesori care au avut cele mai bune rezultate în cadrul cluburilor şi a Concursului Naţional, Resursele online gratuite pentru profesori, ecObibliteca elevilor în care aceştia găsesc o colecţie online de documentare, clipuri motivaţionale şi inspiraţionale, flashmob-uri, desene animate, studii şi statistici.

Mai multe detalii despre activităţi, găsiţi pe site-ul www.ecoprovocarea.ro , dar şi în video-ul dedicat evenimentului: https://youtu.be/gb_Z_h4v3L4 .

foto:prahovabusiness.ro