IJP PRAHOVA.Acţiuni permanente pentru siguranţa cetăţenilor.9 noiembrie 2023
 
La data de 9 noiembrie a.c., pe parcursul întregii zile, 90 de poliţişti prahoveni au organizat mai multe acţiuni, în municipiul Ploieşti,în comunele Bălţeşti, Cocorăşti, dar şi pe drumurile naţionale din judeţ pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, dar şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. 
În perioada de referinţă, poliţiştii rutieri au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulaţia pe drumurile publice, acţionându-se cu preponderenţă pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe psihoactive, dar şi a celor care nu respectă regimul legal de viteză, în acest sens fiind testaţi aproximativ 150 şoferi din cei peste 290 opriţi, pentru control. 
Poliţiştii de ordine publică au desfăşurat activităţi specifice pentru menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, intervenind şi la evenimentele semnalate prin Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112. 
În total, pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 170 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 42.500 de lei, cele mai multe fiind aplicate conform  Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, menţionând dintre acestea 46 conducătorilor auto care efectuează transport marfă, 38 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 25 bicicliştilor, pentru abaterile lor, 15 pentru nepurtarea centurii de siguranţă, dar şi 4 pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare. 
De asemenea, 20 de sancţiuni au fost aplicate şi conform Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. 
Totodată, au fost efectuate pe raza municipiului Ploieşti 10 controale corporale şi 6 controale ale bagajelor. 
Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier au fost reţinute 6 permise de conducere, pentru depăşiri neregulamentare şi pentru neresectarea regimului legal de viteză.
.Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ