IPJ PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.9 noiembrie 2023
Bărbaţi reţinuţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi lovirea sau alte violenţe, în două cauze penale diferite 
La data de 8 noiembrie a.c., în jurul orei 13.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că ar fi fost agresat de către o persoană necunoscută care i-ar fi spart gemul portierei autoturismului. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, din primele verificări a reieşind faptul că apelantul, de 22 de ani, din municipiu, în calitate de livrator, ar fi intervenit în aplanarea unui conflict pe care un coleg de serviciu îl avea cu un bărbat, pe o stradă din municipiu. 
În momentul în care a intervenit, tânărul ar fi fost lovit de bărbatul în cauză, spărgându-i totodată şi geamul uneia dintre portierele autoturismului, ulterior cel din urmă părăsind zona comiterii faptelor. 
În urma cercetărilor efectuate, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată şi depistată ca fiind un bărbat de 45 de ani, din municipiu, care a fost condus la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii. 
În baza probatoriului administrat, faţă de el a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
La data de 8 noiembrie a.c., in jurul orei 23.45, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi, au fost sesizaţi de către un un angajat al unui supermarket din oraş cu privire la faptul că în incinta supermarketului un bărbat provoacă scandal. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, din verificări, stabilindu-se faptul că un bărbat de 34 de ani, din oraş, în timp ce se afla la cumpărături, ar fi avut un conflict spontan cu o angajată a supermarketului, iar ulterior ar fi aruncat către acesta diferite produse alimentare, fără ca ea să sufere vătămări corporale. 
Totodată, în urma conflictului, bărbatul ar fi produs degradări mai multor bunuri din supermarket. 
Acesta a fost condus la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii, iar în baza probatoriului administrat faţă de el a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Infracţiune constatată la regimul piscicol
La data de 8 noiembrie a.c., în jurul orei 9.30, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Ciorani în timp ce desfăşurau activităţi de patrulare au fost sesizaţi în mod direct de către un bărbat cu privire la faptul că, o persoană deţine şi comercializează peşte în comună, fără a deţine documente legale.
În baza sesizării, poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat persoana în cauză, fiind vorba de un bărbat de 56 de ani, din oraşul Mizil care oferea spre vânzare, dintr-un autoturism, aproximativ 30 de kilograme de peşte.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu deţine acte de provenienţă sau de comercializare.
Astfel, în vederea continuării cercetărilor, poliţiştii au confiscat cantitatea de peşte, dar şi bunurile care au fost folosite la comiterea infracţiunii.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte.
Tânăr depistat de poliţişti în timp ce oferea spre vânzare parfumuri contrafăcute
Tot ieri, 8 noiembrie a.c., în jurul orei 13.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat în parcarea unui complex comercial o persoană care oferea spre vânzare mai multe parfumuri cu însemnele şi denumirile unor mărci înregistrate.
În urma verificărilor efectuate poliţiştii au identificat persoana în cauză ca fiind un tânăr de 20 de ani din comuna Dumbrava, fiind constat faptul că acesta nu deţine documente justificative şi nici înscrisuri care să ateste autenticitatea produselor.
Astfel, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.
Infracţiuni la regimul rutier
În dimineaţa zilei de ieri, 8 noiembrie a.c., în jurul orei 10.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti, în timp ce acţionau pe raza de competenţă au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 55 de ani, din municipiu. 
În urma verificării documentelor solicitate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere anulat. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
La data de 8 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Slănic, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe DJ 102, din comuna Vărbilău au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din oraşul Vălenii de Munte. 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constat faptul că valabilitatea autorizaţiei de circulaţie provizorie este expirată. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducere a unui autovehicul neînmatriculat. 
Tot la data de 8 noiembrie a.c., în jurul orei 13.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Traian Vuia au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un tânăr de 17 ani din comuna Valea Călugărescă.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Totodată, poliţiştii au mai constatat faptul că autoturismul în cauză este radiat încă din luna august 2023, iar numărul de circulaţie provizoriu este expirat şi de asemenea acesta a fost atribuit unui alt autoturism.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.
Seara trecută, în jurul orei 22.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe Drumul Naţional 1 A, în comuna Moara Nouă au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din comuna Valea Călugărească. 
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive. Menţionăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise. 
Cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Sursă:IJP PRAHOVA
Foto ilustrativ