BULETIN INFORMATIV IJP PRAHOVA.1 noiembrie 2023
 
Reţinut de poliţişti pentru 24 de ore după ce ar fi sustras 39.000 de coroane daneze, precum şi mai multe bijuterii
La data de 31 octombrie a.c., în jurul orei 09.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 55 de ani, din municipiul Ploieşti, despre faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras din locuinţă mai multe bijuterii, precum şi o sumă de bani. 
În baza sesizării, s-a constituit echipă operativă, care s-a deplasat la faţa locului, din verificări stabilindu-se faptul că în perioada 12-30 octombrie, reclamanta a fost plecată de la domiciliu, iar la data de 31 octombrie a constatat că i-ar fi fost sustrase 200 de grame de bijuterii din aur, precum şi 39.000 de coroane daneze. 
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat şi depistat persoana bănuită de comiterea faptei, ca fiind un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Valea Doftanei, care ar fi efectuat lucrări de renovare la domiciliul persoanei vătămate. 
Astfel, în baza probatoriului administrat, faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
Depistat la volan sub influenţa alcoolului
Noaptea trecută, în jurul orei 02.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă au oprit, pentru control, pe Bulevardul Bucureşti, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani, din judeţul Ilfov, care a fost înregistrat de aparatul radar, circulând cu viteza de 85 km/h. 
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta a indicat valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
Acţiuni ale poliţiştilor rutieri prahoveni
La data de 31 octombrie a.c.,  poliţiştii prahoveni au desfăşurat mai multe acţiuni în municipiile Ploieşti şi Câmpina, în oraşele Boldeşti Scăeni şi Vălenii de Munte, dar şi pe drumurile naţionale din judeţ, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, dar şi pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.
În contextul acţiunilor punctuale, poliţiştii au legitimat peste 630 de persoane şi au aplicat 360 de sancţiuni contravenţinale, majoritatea pentru încălcări ale normelor rutiere, dintre care evidenţiem 49 pentru nereguli identificate în cazul transportului de marfă, 45 pentru conducerea autovehiculelor cu o viteza peste limita legală, 18 pentru nepurtarea centurii de siguranţă şi 17 bicicliştilor pentru abaterile lor.  
De asemenea, în urma opririi, pentru control a peste 400 de autovehicule, au fost efectuate 210 testări cu aparatele etilotest şi drugtest, în vederea depistării conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv. 
Totodată, poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere, precum şi 6 certificate de înmatriculare. 
Valoarea sancţiunilor este de aproximativ 71.500 de lei. 
Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri prahoveni acţionează în mod constant, activităţile întreprinse vizând reducerea unor evenimente nefericite.
Foto ilustrativ/observatorulph.ro