IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.25.10.2023
Bărbat reţinut pentru comiterea mai multor infracţiuni
La data de 24 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Valea Călugărescă au reţinut un bărbat din comuna Berceni, bănuit de săvârşirea mai multor infracţiuni. 
În fapt, la data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că a avut un conflict cu unchiul său, în vârstă de 41 de ani, în timpul unei petreceri de la domiciliul apelantei, din satul Moara Nouă. 
Din verificări, s-a stabilit faptul că între bărbatul în vârstă de 41 de ani, şi un alt invitat la petrecere a izbucnit un conflict spontan, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, iar ulterior s-au agresat reciproc, bărbatul în vârstă de 41 de ani lovindu-l pe celălalt cu un obiect tăietor-înţepător în membrul inferior drept, producându-i o rană, motiv pentru care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. 
Tot în seara respectivă, un alt invitat ar fi fost ameninţat de către persoana bănuită, ulterior, acesta din urmă părăsind locul producerii faptelor. 
În urma verificărilor efectuate, bărbatul a fost depistat şi condus la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii. 
Faţă de cele două persoane implicate în altercaţie a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr.61/1991, cu amenzi în valoare de 1.000 de lei, fiecare. 
Ulterior, la data de 12 octombrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie din comuna Berceni, despre faptul că ar fi fost ameninţată de către bărbatul de 41 de ani. 
Din verificări, s-a stabilit faptul că bărbatul mai sus menţionat, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, ar fi ameninţat-o pe apelanta în vârstă de 48 de ani, având asupra sa un obiect tăietor-înţepător, şi distrugându-i, totodată, un bun din faţa locuinţei.
De asemenea, la data de 13 octombrie a.c., unul dintre poliţiştii care au intervenit la sesizările în cauză ar fi fost ameninţat de către bărbatul în vârstă de 41 de ani, cu acte de violenţă, fiindu-i adresate injurii şi cuvinte jignitoare. 
În baza probatoriului administrat, faţă de bănuit a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe, ameninţare, distrugere şi ultraj. 
 
Infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 24 octombrie a.c., în jurul orei 08.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Plopeni, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă au oprit, pentru control, pe Bulevardul Independenţei, din oraş, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 48 de ani, din comuna Vâlcăneşti. 
În urma discuţiilor purtate cu bărbatul în cauză, poliţiştii au constatat faptul că acesta emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
La data de 24 octombrie a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Tomşani, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în comuna Măgula au oprit, pentru control, pe DJ 146, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din oraşul Mizil. 
În urma discuţiilor purtate cu bărbatul în cauză, poliţiştii au constatat faptul că acesta emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior, acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
Noaptea trecută, în jurul orei 00.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe Drumul Naţional 1 B, în comuna Valea Călugărescă au efectuat semnal regulamentar de oprire, unui autoturism condus de un bărbat în vârstă de 46 de ani, din oraşul Urlaţi, care a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 115 km/h(+65 km/h). 
Conducătorul auto nu a oprit la semnalul poliţistului, continuându-şi deplasarea cu viteză sporită, motiv pentru care, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, folosind semnalele luminoase şi acustice ale autospecialei, oprindu-se ulterior.
La solicitarea conducătorului auto de a se supune testării cu aparatul etilotest, acesta a refuzat, iar ulterior, la solicitarea de a fi condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge a refuzat şi de această dată.  
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.
Foto ilustrativ