IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.17 OCTOMBRIE 2023

 

Reţinut de poliţişti pentru lovirea sau alte violenţe

La data de 16 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil au identificat, depistat şi reţinut un tânăr în vârstă de 25 de ani, din oraşul Mizil, bănuit de comiterea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe.

În fapt, la data de 12 octombrie a.c., în jurul orei 17.45, poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiul Bucureşti, despre faptul că ar fi fost agresat de către o persoană necunoscută.

În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, din verificări, reieşind faptul că în timp ce staţiona pe Bulevardul Gării din orasul Mizil, ar fi a avut un conflict spontan cu un alt conducator auto, care l-ar fi lovit cu pumnii în zona feţei, provocându-i leziuni, ulterior bănuitul plecând de la faţa locului.

În urma loviturii, persoana vătămată a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat şi depistat persoana bănuită de comiterea faptei, ca fiind un tânăr în vârstă de 25 de ani, din oraş.

În baza probatoriului administrat, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovirea sau alte violenţe, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

Depistat de poliţişti după ce ar fi sustras o bicicletă

La data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 17.30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Floreşti au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că la data de 7 octombrie a.c., în intervalul orar 18.00-18.15 i-ar fi fost sustrasă bicicleta personală pe care o lăsase neasigurată la intrarea într-o agenţie de pariuri sportive din comuna Floreşti.

În baza sesizării, au fost efectuate verificări, persoana bănuită de comiterea faptei fiind identificată ca fiind un tânăr în vârstă de 22 de ani din oraş Băicoi, care a predat bunul persoanei vătămate.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Permanent printre cetăţeni

Ieri, 16 octombrie a.c., mai mulţi poliţişti prahoveni au fost angrenaţi în 7 acţiuni cu forţe mărite care s-au desfăşurat în municipiul Ploieşti pe raza de competenţă a Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti, în oraşele Boldeşti Scăeni şi Vălenii de Munte, în comunele Drajna şi Valea Călugărească, dar şi pe drumurile naţionale din judeţ, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, fiind luate măsurile specifice împotriva celor care încalcă prevederile legale, atât sub aspect contravenţional cât şi penal.

În acţiuni au fost angrenaţi poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, criminalistică, dar şi jandarmi.

Totodată, pe drumurile naţionale, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au acţionat şi pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, împreună cu reprezentanţii RAR.

Acţiunile s-au desfăşurat având ca obiective prevenirea şi combaterea fenomenelor cu impact stradal şi prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave,

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au legitimat peste 450 de persoane, fiind aplicate, în total, 148 de sancţiuni contravenţionale.

Valoarea totală a sancţiunilor este de aproximativ 63.000 de lei.

La regimul circulaţiei, au fost controlate aproximativ 350 de autovehicule pe drumurile publice, fiind aplicate, în urma neregulilor constatate, mai mult de 100 de sancţiuni contravenţionale.

În vederea depistării conducătorilor auto care aleg să pună atât siguranţa lor, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, în pericol, urcându-se la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive, poliţiştii au efectuate peste 200 de testări cu aparatele etilotest şi drugtest.

Ca măsuri complementare, poliţiştii rutieri au reţinut 8 permise de conducere, pentru depăşiri neregulamentare, precum şi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

Totodată, cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii prahoveni au constatat şi încălcări ale normelor de convieţuire socială, fiind aplicate, în acest sens, 11 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 61/1991.

Foto ilustrativ