IPJ PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.12 octombrie 2023
 
Tineri depistaţi la scurt timp după ce ar fi sustras bunuri dintr-un supermarket
 
La data de 11 octombrie a.c., în jurul orei 20.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către un agent de securitate din cadrul unui magazin, cu privire la faptul că două persoane ar fi sustras bunuri din incinta acestuia, reuşind să fugă într-o direcţie necunoscută.
În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii au depistat şi ulterior identificat persoanele bănuite de săvârşirea faptei, fiind vorba de un tânăr în vârstă de 23 de ani din comuna Bărcăneşti şi un minor de 15 ani din municipiul Ploieşti.
Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
 
Dosar penal întocmit pentru furt
 
La data de 11 octombrie a.c., în jurul orei 09.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi prin apel 112 de către un bărbat în vârstă de 75 de ani, cu privire la faptul că i-ar fi fost sustras telefonul mobil, în timp ce se afla în cimitirul din Mihai Bravu.
În baza investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii au depistat şi ulterior  identificat persoana banuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat în vârstă de 54 de ani, din municipiul Ploieşti.
În urma controlului corporal al acestuia a fost identificat telefonul mobil sustras, fiind predat persoanei vătămate.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
 
Dosar penal pentru comercializare de produse contrafăcute
 
La data de 11 octombrie a.c., în jurul orei 11.30, poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în parcarea unui centru comercial au depistat un bărbat în timp ce oferea spre vânzare mai multe parfumuri de diferite firme, fără a deţine autorizaţie în acest sens.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat persoana în cauză, ca fiind un bărbat în vârstă de 37 de ani din comuna Drăgăneşti.
Astfel, bunurile identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.
 
Mandat de executare a pedepsei închsorii, pus în aplicare de poliţiştii din Vălenii de Munte
 
La data de 11 octombrie a.c., Judecătoria Vălenii de Munte a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii privind pe un tânăr în vârstă de 23 de ani, domiciliat în comuna Gura Vitioarei, prin care acesta a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
În baza mandatului, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte au identificat persoana în cauză şi a fost depusă în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni.
 
Infracţiuni la regimul rutier. Un ploieştean a fost reţinut 
 
La data de 11 octombrie a.c., în jurul orei 16.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Boldeşti Scăeni, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN1, în localitatea Lipăneşti au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comună.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.55 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Tot ieri, în jurul orei 18.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Ciorani, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în comună au oprit, pentru control, pe strada nr.42, un scuter condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comună, vehiculul neavând montate plăcuţe cu numărul de înmatriculare. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.
 
În jurul orei 19.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti, în timp ce se aflau pe strada Dimitrie Bolintineanu au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani, din municipiu.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1.10 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Totodată, în urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că bărbatul are permisul de conducere anulat din cursul anului 2021.
În baza probatoriului administrat, faţă de bărbat a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere cu permis anulat.
 
În jurul orei 20.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Plopeni au fost sesizaţi de către un bărbat cu privire la faptul că o persoană i-ar fi lovit maşina.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au depistat şi identificat persoana implicată, care a declarat faptul că în timp ce se afla la volanul autoturismului său, la un moment dat a efectuat manevra de mers înapoi şi ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism, care se afla parcat în afara părţii carosabile.
 
Întrucât conducătorul auto în vârstă de 28 de ani emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.44 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală.
În jurul orei 12.30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Valea Călugărească, în timp ce acţionau pe raza de competenţă au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Dumbrava.
Ulterior, tânărul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.42 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Noaptea trecută, în jurul orei 2.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2 de Poliţie Ploieşti, în timp ce acţionau pe strada Cameliei au observat un autoturism care se deplasa pe contrasens, acesta fiind oprit în dreptul unui magazin.
În urma verificărilor efectuate poliţiştii au identificat persoana aflată la volan ca fiind un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Lipăneşti.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
Şi în aceste două cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală.
 
Foto ilustrativ