IJP PRAHOVA.Infracţiuni la regimul rutier constatate în zilele de 30 septembrie şi 1 octombrie 2023
La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 14.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi în cadrul unei acţiuni pentru creşterea gradului de disciplină rutieră în municipiu, au oprit, pentru control un utilaj agricol, care circula pe strada Mihai Bravu din municipiu, şi care nu avea montate plăcuţe cu număr de înregistrare. 
La volan, a fost identificat un bărbat în vârstă de 45 de ani, din municipiu.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că autovehiculul în cauză figurează ca fiind radiat din circulaţie. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
În cursul serii de 30 septembrie a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Ciorani, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă au oprit, pentru control, pe strada Nr.6 din satul Cioranii de Jos, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 27 de ani, domiciliat în comună. 
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
La scurt timp, în jurul orei 00.45, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Drumul Naţional 1, în staţiunea Sinaia, cu ocazia Festivalului Sinaia Forever, au depistat un alt conducător auto aflat la volan sub influenţa alcoolului. 
De această dată, în cazul bărbatului în vârstă de 37 de ani, din staţiune, aparatul a indicat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi acesta fiind condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
În cele două cauze, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
La data de 1 octombrie a.c., în jurul orei 08.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Slănic, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier în localitatea Varbilău au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din judeţul Călăraşi.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală.
 
În seara zilei de 1 octombrie a.c., în jurul orei 20.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi au fost sesizaţi de către un bărbat, cu privire la faptul că pe o stradă din oraş s-ar fi produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto este posibil să fie sub influenţa băuturilor alcoolice.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au identificat ambele autoturisme, iar din verificări a reieşit faptul că acestea au fost conduse de doi bărbaţi cu vârstele de 44, respectiv 54 de ani.
 
În urma evenimentului rutier, ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar în cazul conducătorului auto de 44 de ani, valoarea a fost de 1.05 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Astfel, bărbatul din oraşul Urlaţi a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
Şi în această cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.
 
La data de 2 octombrie a.c, în jurul orei 1.30, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DN1B pe raza localităţii Chiţorani au oprit pentru control, un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, din municipiul Ploieşti.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ