IJP PRAHOVA.ACŢIUNI ZILNICE ÎN JUDEŢUL PRAHOVA.26 septembrie 2023
 
Asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică şi reducerea numărului de fapte antisociale care se produc în judeţul Prahova reprezintă priorităţile poliţiştilor prahoveni. 
Zilnic, poliţiştii acţionează în teren, pentru descurajarea elementelor infracţionale şi combaterea fenomenelor cu impact stradal. 
Ieri, 26 septembrie a.c., au fost organizate şi desfăşurate acţiuni în Municipiul Ploieşti- zona Sălii Sporturilor Olimpia şi a cartierului Cioceanu, în oraşele Azuga şi Breaza, în comuna Râfov şi pe drumurile naţionale. 
Astfel, poliţişti ai mai multor structuri, împreună cu jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova  au acţionat în zonele în care sunt înregistrate fapte cu violenţă şi nu numai, precum şi în zonele unde se produc frecvent accidente de circulaţie. 
Astfel, au fost legitimate aproximativ 400 de persoane şi au fost controlate 6 case de pariuri sportive. 
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 190 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier, dintre acestea enumerând 55 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 30 pietonilor pentru traversări neregulamentare, 7 autovehiculelor care transportă marfă, dar şi 3 pemtru efectuarea de depăşiri neregulamentare. 
S-a acţionat şi pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul conducerii sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv, sens în care au fost oprite, în trafic, pentru control, peste 300 de autovehicule, printre care şi autovehicule care transportau marfă generală sau periculoasă, fiind aplicate 7 sancţiuni contravenţionale conducătorilor acestora. 
Au fost efectuate mai mult de 170 de testări cu aparatele etilotest şi drugtest.
În urma filtrelor efectuate, au fost reţinute 10 permise de conducere, dintre care 4 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, trei pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare, unul în cazul transportului de marfă, unul pentru neacordare prioritate pietoni, şi un altul pentru neacordare prioritate vehicule, dar şi 7 certificate de înmatriculare pentru transport marfă. 
De asemenea, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au acţionat pe Drumul Naţional 1, pe sectorul de drum de pe raza localităţilor Bărcăneşti, Puchenii Mari şi Potigrafu, pentru combaterea comerţului stradal neautorizat ce se desfăşoară pe drumurile publice, sens în care au fost aplicate, în total 11 sancţiuni contravenţionale, 9 pentru comerţ pe acostament şi două pentru comerţ ambulant în zona drumului public, în valoare de 2.595 de lei. 
Totodată, au fost aplicate şi 12 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr.61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii public, fiind efectuate 5 controale corporale şi patru controale ale bagajelor. 
Valoarea totală a sancţiunilor depăşeşte 69.635 de lei. 
Acţiunile poliţiştilor prahoveni sunt permanent şi sunt desfăşurate pentru ca cetăţenii să se afle în siguranţă.
IJP PRAHOVA.
Foto ilustrativ