IJP PRAHOVA:BULETIN INFORMATIV.25 septembrie 2023
Reţinut de poliţişti pentru ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice
 
La data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 09.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, au fost sesizaţi de către o femeie din comuna Poaiana Câmpina, despre faptul că vecinul său ar fi ameninţat-o cu un cuţit. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, din verificări, stabilindu-se faptul că, pe fondul consumului de alcool, bărbatul manifesta un comportament recalcitrant la adresa vecinilor săi, adresandu-le injurii, fapt pentru care, în perioada anterioară, faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr.61/1991, dar si conform OUG 55/2002, privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi. 
În dimineaţa zilei de 23 septembrie a.c., bărbatul a continuat acelaşi tip de comportament, ascultând muzică la intensitate mare, adresând injurii, cuvinte obscene şi chiar ameninţări vecinilor săi. 
Totodată, ar fi lăsat liberi, pe stradă, câinii pe care îi deţine, fără botniţă şi fără lesă, creând o stare de temere în rândul vecinilor si trecătorilor, tulburând astfel, ordinea şi liniştea publică. 
Cu ocazia deplasării la faţa locului, bărbatul în vârtsă de 48 de ani a fost imobilizat şi condus la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii, faţă de acesta fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
 
Cercetări într-un dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi lovirea sau alte violenţe
 
La data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 17.45, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către o persoană despre faptul că un bărbat ar fi spart geamul portierei unui autoturism parcat pe strada Vasile Milea din municipiu. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, din verificări stabilindu-se faptul că, în jurul orei 17.30, proprietarul autoturismului, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din municipiul Bucureşti ar fi avut un conflict spontan cu un bărbat de aceeaşi vârstă, persoană fără adăpost, din municipiu, la un moment dat acesta din urmă spărgând cu o piatră geamul portierei. 
Totodată, în urma conflictului, proprietarul maşinii ar fi fost lovit de celălalt bărbat cu pumnul, fără a necesita îngrijiri medicale. 
Persoana bănuită a fost condusă la o unitate medicală, Secţia Psihiatrie. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi lovirea sau alte violenţe.
 
Reţinut de poliţiştii sinăeni, pentru comiterea a trei infracţiuni
 
La data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 21.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Sinaia au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 36 de ani, din staţiune, despre faptul că fostul său concubin în vârstă de 31 de ani, tot din staţiune a fost la domiciliu ei, adresându-i ameninţări. 
 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, din verificări stabilindu-se faptul că bărbatul s-a deplasat la domiciliul fostei sale concubine, ameninţând-o cu moartea, deşi pe numele acestuia fusese emis, de către poliţiştii din staţiune, la data de 19 septembrie, un ordin provizoriu de protecţie valabil până la data de 24 septembrie a.c., ora 20.00, prin care acestuia i-a fost interzis să se apropie la mai puţin de 100 de metri de femeia în cauză, de locul de muncă, ori de domiciliul acesteia. 
Bărbatul a fost imobilizat şi condus la sediul unităţii de poliţie, iar în timpul cercetărilor, într-un acces de furie ar fi lovit cu spatele gemul unei ferestre din sediul unităţii, spărgându-l. 
Astfel, în baza probatoriului administrat, faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare, încălcarea ordinului de protecţie şi distrugere.
 
Bărbaţi depistaţi de poliţiştii din Bălţeşti în timp ce tăiau lemne dintr-o pădure
 
La data de 23 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Bălţeşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linia combaterii delictelor silvice pe raza comunei Şoimari, au depistat şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 78 de ani, din comunele Surani şi Şoimari, în timp ce tăiau, fără drept, arbori nemarcaţi de către organele silvice. 
În urma verificărilor efectuate şi a măsurării materialului lemnos în cauză, s-a stabilit faptul că persoanele bănuite ar fi tăiat 3 arbori din speciile carpen şi gorun, fără a fi marcaţi, rezultând un volum de 1,43 metri cubi. 
Au fost confiscate două fierăstraie mecanice, iar materialul lemnos a fost ridicat şi predat în custodie pădurarului. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere, fără drept, de arbori.
 
Dosar penal întocmit pentru comercializare, fără drept de articole pirotehnice, în Buşteni
 
La data de 23 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Buşteni, în timp ce desfăşurau activităţi de menţinere a ordinii şi liniştii publice în staţiune, cu ocazia Zilelor oraşului Buşteni, au identificat o femeie în vârstă de 46 de ani, din municipiul Ploieşti, care comercializa articole pirotehnice. 
În urma verificărilor efectuate, asupra acesteia au fost găsite 13 cutii cu articole pirotehnice,  fiecare conţinând câte 30 de petarde, categoria F1, fără a deţine autorizaţie legală pentru a le comercializa. 
În cauză, articolele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, fiind deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.
 
Poliţiştii prahoveni au depistat un bărbat plecat de la domiciliu, în urma unei legitimări
 
La data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 15.00, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în cadrul evenimentului Carpathia Horse Show, din comuna Floreşti, au depistat o persoană cu un comportament suspect. 
Astfel, poliţiştii au interceptat persoana în cauză, în vederea legitimării, moment în care, aceasta a fugit pe câmp, într-un lan de porumb. 
La scurt timp, poliţiştii au reuşit prinderea şi imobilizarea bărbatului, stabilindu-se faptul că are vârsta de 37 de ani, din municipiul Moreni, figurând însă, în bazele de date ca fiind dat în urmărire, acesta fiind dispărut de la domiciliu din data de 20 septembrie a.c. 
Bărbatul în cauză a fost condus la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, de unde a fost preluat de aparţinători.
 
Depistat la volan, sub influenţa substanţelor psihoactive
Sâmbătă, 23 septembrie a.c.,  în jurul orei 08.30, poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi pemtru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive pe Drumul Naţional 1, pe raza localităţii Băneşti au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula cu viteza de 139 km/h în afara localităţii, condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul Focşani. 
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive. Menţionăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise. 
Cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe. 
 
0,54; 0,75; 0,81; 0,86;1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat- valori constatate în urma filtrelor rutiere
 
La data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 15.15, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizaţi despre faptul că pe DN 1, în localitatea Bărcăneşti a avut loc un accident rutier. 
Din verificări, s-a stabilit faptul că iniţial, impactul a avut loc între două autoturisme conduse de doi bărbaţi cu vârstele de 32, respectiv 33 de ani, iar ulterior, cel condus de bărbatul în vârstă de 33 de ani a fost proiectat într-un alt autoturism, condus de o femeie în vârstă de 38 de ani. 
În urma coliziunii, nu au rezultat victime. 
La testarea cu aparatul etilotest a celor trei conducători auto, în cazul bărbatului în vârstă de 32 de ani, acesta a indicat valoarea de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
In jurul ore 21.30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Valea Călugărescă au fost sesizaţi despre faptul că în comuna Valea Călugărescă, pe strada Tudor Arghezi un bărbat ar fi intrat cu autoturismul într-un gard, fiind posibil ca acesta să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, stabilind faptul că şoferul, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din comună, la un moment dat ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare intrând în coliziune cu gardul unui imobil. 
La testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta a indicat valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
 
În noaptea de 23 spre 24 septembrie a.c., în jurul orei 01.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Ciorani, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în comuna Ciorani au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, din comună. 
La testarea cu aparatul etilotest a acestuia, aparatul a indicat valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
La scurt timp, în jurul orei 01.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi pe Drumul Naţional 1, în oraşul Comarnic au depistat un alt conducător auto în vârstă de 36 de ani, din oraş, aflat la volan sub influenţa alcoolului. 
La testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta a indicat valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
Tot în noaptea de 23 spre 24 septembrie a.c, în jurul orei 03.30, tot poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe Drumul Naţional 1, pe raza municipiului Ploieşti, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiu. 
Întrucât la înmânarea documentelor solicitate, conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cele cinci cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Bărbat reţinut pentru 24 de ore, după ce ar fi sustras produse în valoare de 4.200 de lei
 
Ieri, 24 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi au fost sesizaţi despre faptul că o persoană ar fi sustras mai multe bunuri dintr-un supermarket din comuna Blejoi, fiind observat de agentul de securitate. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, stabilindu-se faptul că un bărbat în vârstă de 50 de ani, din judeţul Călăraşi, în timp ce se afla în incinta supermarketului, ar fi pus în coşul de cumpărat mai multe produse alimentare, de uz casnic, dar şi articole vestimentare, ulterior părăsind magazinul, evitând casele de marcat, moment în care a fost observat de agentul de pază. 
Persoana în cauză a fost condusă la sediul poliţiei în vederea audierii, iar produsele în valoare de aproximativ 4.200 de lei au fost restituite reprezentanţilor societăţii, în totalitate. 
 
În baza probatoriului administrat, faţă de bănuit a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
 
Doi minori depistaţi, în două cauze penale diferite, după ce ar fi sustras două biciclete
 
La data de 24 septembrie a.c., atât poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2 de Poliţie Ploieşti, cât şi cei din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Valea Călugărescă au identificat şi depistat doi minori care au sustras două biciclete. 
În fapt, la data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 23.45, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Valea Călugărescă au fost sesizaţi de către o femeie din comuna Drăgăneşti, despre faptul că i-ar fi fost sustrasă bicicleta personală pe care o lăsase într-o zonă special amenajată de la intrarea într-un supermarket din comună, unde aceasta este angajată. 
 
La data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 20.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2 de Poliţie Ploieşti au primit o sesizare similară, constând în aceea că, din faţa unui supermarket din municipiul Ploieşti ar fi fost sustrasă o bicicletă. 
În urma verificărilor efectuate, persoanele bănuite de comiterea celor două fapte au fost identificate şi depistate de poliţiştii celor două subunităţi, ca fiind doi tineri în vârstă de 16 ani, din comuna Drăgăneşti, respectiv din municipiul Ploieşti. 
Bicicletele în cauză au fost ridicate şi înapoiate persoanelor vătămate. 
În cele două cauze, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
 
Foto ilustrativ