IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.18 SEPTEMBRIE 2023
Rezultatele controalelor din trafic din weekendul 16-17 septembrie a.c.
 
La data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 11.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce se aflau într-o acţiune rutieră pe DJ 101P, în Poiana Campina au înregistrat cu aparatul radar, un conducător auto care circula cu viteza de 80 km( +30 km/h).
 
Astfel, a fost identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat în vârstă de 44 de ani, din municipiul Câmpina.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată. 
 
La data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 17.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Mihai Bravu au oprit, pentru control, un autoturism condus de un cetăţean egiptean în vârstă de 29 de ani.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, valabil în România.
 
În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală.
 
La scurt timp, în jurul orei 18.00, tot poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Gheorghe Doja au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că numărul de circulaţie provizoriu figurează ca fiind nul încă din luna aprilie 2022, nefiindu-i atribuit autoturismului în cauză.
 
Astfel, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.
 
 
Tot în seara zilei de 16 septembrie a.c., în jurul orei 21.00, poliţiştii din cadrul Secţiei  Rurale de Poliţie Ciorani, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani.
 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1.30 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Ulterior, bărbatul din comuna Ciorani a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
În seara de 17 septembrie a.c.,  în jurul orei 21.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în municipiu, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe Şoseaua Vestului, condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, din municipiu. 
 
Întrucât conducătorul auto prezenta un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul drugtest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism, respectiv Cannabis. 
 
Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
 
Cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Tot în seara zilei de 17 septembrie a.c., în jurul orei 22.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe strada 23 August, din oraş au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Iordăcheanu. 
 
Întrucât la înmânarea documentelor solicitate, conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Tot ieri, 17 septembrie a.c., în jurul orei 22.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Sinaia, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în staţiune au oprit, pentru control, pe strada Căşeriei, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din municipiul Giurgiu. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul figurează cu permisul de conducere suspendat. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată. 
Noaptea trecută, în jurul orei 03:30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Gheorghe Lazăr, din municipiu au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 25 de ani, din municipiul Ploieşti. 
Întrucât tânărul manifesta un comportament specific consumului de substanţe psihoactive, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul drugtest, rezultatul acestuia indicând prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism, respectiv marijuana. 
Astfel, persoana în cauză a fost condusă la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
Foto ilustrativ