IJP PRAHOVA.ACŢIUNI ZILNICE ÎN JUDEŢUL PRAHOVA.Rezultatele din data de 11 septembrie 2023
Zilnic, poliţiştii prahoveni acţionează în teren, pentru descurajarea elementelor infracţionale şi combaterea fenomenelor cu impact stradal, desfăşurând activităţi de verificare şi control pe mai multe paliere, atât în mediul urban, cât şi în cel rural, având ca scop prevenirea şi combaterea unor situaţii de risc.
Astfel, ieri, 11 septembrie a.c., au fost organizate şi desfăşurate 4 acţiuni pe drumurile naţionale din judeţ, în Municipiul Ploieşti, dar şi în oraşele Azuga şi Comarnic.
La nivelul judeţului Prahova, efectivele angrenate în activităţi au acţionat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, şi nu numai, legitimând peste 250 de persoane şi oprind, în trafic, pentru control, 200 de autoturisme, efectuând totodată şi 100 de testări cu aparatele etilotest şi drugtest.
Astfel, în cadrul activităţilor, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 105 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier, fiind aplicate sancţiuni, de asemenea, şi conform Legii nr.61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. 
Valoarea totală a sancţiunilor este de aproximativ 26.000 de lei.
Totodată, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au reţinut 4 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.
 
Foto ilustrativ