IPJ PRAHOVA.BULETIN  INFORMATIV.4 Septembrie 2023

Doi bărbaţi reţinuţi pentru săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat

La data de 3 septembrie a.c., în jurul orei 22.00 poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Blejoi au fost sesizaţi cu privire la faptul că unui autoturism, ce se afla parcat în incinta unui centru comercial din comuna Blejoi, i-ar fi fost sustrase trei roţi.

În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat persoanele bănuite de săvârşirea faptei, ca fiind trei bărbaţi cu vârstele de 20, 29 şi respectiv 31 de ani, din comuna Lipăneşti.

Astfel, în urma depistării acestora, cei trei au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie pentru audieri.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat şi urmează să fie predat persoanei vătămate.

În baza probatoriului administrat, faţă de cei doi bărbaţi cu vârstele de 29 şi 31 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Tânăr reţinut pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ameninţare

În cursul nopţii trecute, în jurul orei 23.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat, despre faptul că o persoană provoacă scandal în faţa societăţii unde acesta lucrează.

Astfel, în baza sesizării, poliţiştii au efectuat cercetări şi verificări în zona producerii evenimentului, ocazie cu care au identificat şi depistat persoana banuită de comiterea faptei, ca fiind un tânăr în vârstă de 18 ani din municipiul Câmpina.

Ulterior, tânărul a fost condus la sediul unităţii de poliţie, iar asupra acestuia a fost găsit un obiect tăietor-înţepător care a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Din cercetări a reieşit faptul că, în aceeaşi noapte, tânărul în cauză ar fi ameninţat cu acte de violenţă angajaţii societăţii comerciale din municipiul Câmpina şi ar fi provocat scandal încercând să pătrundă în incinta acesteia.

În urma probatoriului administrat, faţă de tânărul de 18 ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ameninţare.

Constatările poliţiştilor prahoveni la regimul rutier

La data de 2 septembrie a.c., în jurul orei 10.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Boldeşti-Scăeni, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Falansterului, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani.

Întrucât conducătorul auto din oraşul Boldeşti-Scăeni emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest indicând valoarea de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 3 septembrie a.c., în jurul orei 11.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe Bulevardul Republicii, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani din municipiu.

Întrucât conducătorul auto manifesta un comportament suspect, poliţiştii l-au testat cu aparatul drugtest care a indicat o valoare pozitivă la două substanţe psihoactive, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

În cursul serii trecute, în jurul orei 21.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că pe strada Dumbravei s-ar fi produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Din primele date de la faţa locului a reieşit faptul că, un bărbat în vârstă de 40 de ani în timp ce conducea un autoturism pe strada Arborilor din municipiul Ploieşti, la un moment dat a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din direcţia străzii Ştrandului.

În urma evenimentului au fost rezultate doar pagube materiale.

 Întrucât conducătorul auto în vârstă de 40 de ani emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Foto ilustrativ