INSPECTORATUL JUDEŢEAN DE POLIŢIE PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.1 septembrie 2023
 
Reţinut şi ulterior arestat preventiv pentru lovirea sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice
La data de 31 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa unei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
În fapt, la data de 24 august a.c., în jurul orei 23.30, poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie, cu privire la faptul că pe strada Mihai Viteazul din oraşul Urlaţi are loc un conflict între mai multe persoane.
Din verificări, s-a stabilit faptul că, un bărbat în vârstă de 51 de ani, în timp ce se afla pe terasa imobilului său, la un moment dat, a observat că în zonă au oprit două autoturisme din care au coborât 4 bărbaţi cu vârste cuprinse între 16 şi 32 de ani.
La scurt timp, bărbatul în vârstă de 32 de ani a început să arunce cu pietre şi sticle către imobilul bărbatului în vârstă de 51 de ani, moment în care acesta a călcat într-un ciob fiindu-i provocată o plagă.
Bărbatul rănit a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate, însă nu a rămas internat.
Faţă de cei 4 bărbaţi a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 1.000 de lei, fiecare, conform Legii nr.61/1991 R.
Astfel, în urma percheziţiei domiciliare efectuată la domiciliul bărbatului de 32 de ani, din oraşul Urlaţi au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă.
În urma probatoriului administrat, faţă de cel bănuit a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.
Ulterior, instanţa de judecată a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil prin care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.
 
Percheziţie efectuată la domiciliul unui bărbat bănuit de furt de energie electrică
La data de 31 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Bălţeşti, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la domiciliul unui bărbat bănuit de comiterea infracţiunilor de furt, executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau ocolirea echipamentelor de măsurare şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
 
Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bănuitul, în vârstă de 52 de ani, din comuna Cărbuneşti ar fi folosit un obiect improvizat, conectat la cablurile care racordează imobilul nelocuit al unei vecine, la reţeaua electrică, sustrăgând astfel energie electrică. 
În urma percheziţiei, poliţiştii au identificat şi ridicat un conductor electric din cupru cu lungimea de 20 de metri, care era racordat la panoul de siguranţe electrice cu care era prevăzut imobilul, precum şi un pistol de tip Airsoft, pentru care proprietarul nu a putut prezenta documente de provenienţă, sau autorizaţie de deţinere. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea clarificării situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale ce se impun.
Reţinut pentru 24 de ore pentru săvârşirea mai multor infracţiuni la regimul rutier
La data de 31 august a.c., în jurul orei 13.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Cocorăştii Colţ au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat conduce un autoturism sub influenţa alcoolului, pe raza comunei Brazi. 
În baza sesizării, au fost efectuate verificări, autoturismul în cauză fiind oprit de poliţisti, la scurt timp, pe DJ 101 G, pe raza comunei Brazi, la volan aflându-se un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comună. 
Din cercetări, a reieşit faptul că autoturismul în cauză fusese sustras din faţa unei unităţi de alimentaţie publică din comună. 
De asemenea, în urma interogării bazelor de date, s-a constatat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În baza probatoriului administrat, faţă de bărbat a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.
 
La volan, sub influenţa alcoolului
În dimineaţa zilei de ieri, în jurul orei 08.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Valea Călugărescă, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe DJ 100 B, în satul Meri au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Ciorani. 
 
Întrucât la înmânarea documentelor solicitate, conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Ploieştean depistat la volan, după ce ar fi consumat substanţe psihoactive
În seara de 31 august a.c.,  în jurul orei 20.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în municipiu, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe Bulevardul Republicii, condus de un tânăr în vârstă de 25 de ani, din municipiu. 
Întrucât conducătorul auto prezenta un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul drugtest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. (Cannabis) 
Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
Cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Acţiuni pentru siguranţa cetăţenilor în municipiul Ploieşti şi în oraşele Băicoi, Plopeni şi Slănic
 
Ieri, 31 august a.c., în intervalele orare 14.00-16.00 şi 19.00 – 21.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipale Ploieşti şi cei ai Poliţiilor orăşeneşti Băicoi, Plopeni şi Slănic, au desfăşurat două acţiuni în zonele de interes de pe raza municipiului şi a celor 3 oraşe.
Astfel, în cadrul acţiunii organizate de poliţiştii Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Secţiilor nr. 2,3 şi 4, dar şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti, acţionându-se în zona centrală a municipiului, având ca scopuri menţinerea ordinii publice, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în special a traficului şi consumului de substanţe psihoactive şi luarea măsurilor specifice împotriva celor care încalcă prevederile legale, atât sub aspect contravenţional cât şi penal.
În cadrul acţiunii organizate de poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Slănic, au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Poliţiilor orăşeneşti Băicoi şi Plopeni, acţionându-se pe raza de competenţă a fiecărei subunităţi, având aceleaşi obiective, la care au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova, poliţişti din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, dar şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova.
 
Astfel, au fost legitimate peste 150 de persoane şi au fost controlate aproximativ 90 de autovehicule, context în care au fost efectuate 20 de testări cu aparatele etilotest şi drugtest.
În total, au fost aplicate 44 de sancţiuni contravenţionale, 30 dintre acestea fiind aplicate conform Legii nr.61/1991 R, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
În urma controalelor din trafic a fost depistat un conducător auto care conducea un autoturism, pe raza municipiului Ploieşti, sub influenţa substanţelor psihoactive, fiind reţinut un permis de conducere, dar şi 3 certificate de înmatriculare, cu ocazie constatării altor nereguli la regimul rutier.