ACŢIUNILE POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI PENTRU REDUCEREA RISCULUI RUTIER.Rezultate din data de 31 august 2023
La data de 31 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au acţionat, pe principalele drumuri din judeţ, pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.
Acţiunile s-au desfăşurat în municipiile Ploieşti şi Câmpina, în oraşul Azuga, în comuna Drăgăneşti, dar şi pe drumurile naţionale din judeţ.
Cu această ocazie, au fost legitimate şi verificate peste 350 de persoane, fiind controlate şi aproximativ 300 de autovehicule. 
Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 200 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei.
Totodată, au fost reţinute 5 permise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.
În cadrul activităţilor desfăşurate, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoştinţă modificările legislative în materie penală (Legea Anastasia) respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, ori fără a deţine permis de conducere şi care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.
 
Sursă:IPJ Prahova