BULETIN  INFORMATIV IJP PRAHOVA. 31 august 2023
A fost reţinut de poliţişti după încălcarea măsurilor impuse prin ordinul de protecţie
 
La data de 30 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 de Poliţie Ploieşti au reţinut un bărbat în vârstă de 33 de ani, din oraşul Băicoi, bănuit de comiterea infracţiunii de nerespectarea măsurilor privind ordinul de protecţie. 
În fapt, la data de 29 august a.c.,în jurul orei 22.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către o femeie din municipiul Ploieşti, despre faptul că fostul ginere sună la interfonul apartamentului. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, identificând bărbatul în cauză, din verificări reieşind faptul că pe numele acestuia, instanţa de judecată a emis un ordin de protecţie prin care era obligat să păstreze o distanţă minimă de 50 de metri faţa de fosta soţie şi de mama acesteia. 
Faţa de bănuit a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr.61/1991 R, cu amendă în valoare de 2.000 de lei. 
Astfel, în baza probatoriului administrat, ieri, 30 august a.c., faţă de bărbatul în vârstă de 33 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal.
 
Bărbat reţinut pentru 24 de ore pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi ameninţare
 
Seara trecută, în jurul orei 21.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Valea Doftanei au fost sesizaţi de către un bărbat cu privire la faptul că are un conflict cu fratele său în vârstă de 45 de ani, în comuna Brebu. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, din verificări stabilindu-se faptul că între cei doi bărbaţi a avut loc un conflict verbal, la domiciliul comun, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, bărbatul în vârstă de 45 de ani ameninţându-şi, cu acte de violenţă, fratele şi un vecin.
La sosirea echipajelor de intervenţie, bărbatul a devenit agitat, aruncând cu cărămizi în direcţia acestora, moment în care, geamul uneia dintre portierele echipajului medical a fost spart. 
La scurt timp, bărbatul a fost imobilizat de poliţişti şi condus la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii. 
În baza probatoriului administrat, faţă de bănuit a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi ameninţare.
 
Bărbaţi depistaţi la volan sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive
 
Ieri, 30 august a.c., în jurul orei 19.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că pe DJ 101 G, în comuna Brazi, a avut loc un accident rutier. 
Deplasaţi la faţa lucului, poliţiştii au identificat conducătorul auto ,din verificări stabilindu-se faptul că acesta, un bărbat în vârstă de 55 de ani, în timp ce se deplasa pe DJ 101 G, în comuna Brazi, la un moment dat, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare şi ar fi intrat în coliziune cu balustrada metalică din dreapta sensului său de mers, fiind proiectat într-un autoturism care se afla staţionat, iar ulterior, în gardul unui imobil. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
În urma evenimentului rutier, bărbatul a suferit vătămări corporale, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate şi pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Tot ieri, în jurul orei 20.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în municipiu, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe strada Calea Doftanei, condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani, din municipiu. 
Întrucât conducătorul auto prezenta un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul drugtest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. (Cannabis) 
Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul are înmatricularea suspendată de drept şi I.T.P expirat. 
Cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Acţiuni pentru siguranţa cetăţenilor
 
Ieri, 30 august, poliţiştii prahoveni au acţionat în Municipiul Ploieşti, în oraşul Urlaţi, pe raza de competenţă a Secţiei Rurale de Poliţie Puchenii Mari, dar şi pe drumurile naţionale din judeţ, pentru siguranţa cetăţenilor. 
Astfel, poliţiştii prahoveni, împreună cu jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova au acţionat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, în zona parcurilor şi a altor zone de interes, pentru combaterea faptelor antisociale şi reducerea numărului de fapte cu violenţă şi pe drumurile publice din judeţ, pentru reducerea numărului de accidente rutiere cu urmări grave. 
Pe linie rutieră, s-a acţionat pentru combaterea abaterilor săvârşite de pietoni şi biciclişti şi pentru combaterea conducerii de autovehicule, pe drumurile publice, sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, sens în care au fost controlate aproximativ 300 de autovehicule, fiind efectuate aproximativ 200 de testeri cu aparatele etilotest şi drugtest. 
Au fost legitimate aproximativ 370 de persoane şi au fost efectuate 8 controale corporale şi 6 controale ale bagajelor. 
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate, în total, 205 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier. 
Dintre acestea menţionăm 35 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 17 bicicliştilor pentru abaterile lor, precum şi 15 pietonilor, dar şi două în cazul a doi bărbaţi depistaţi la volan sub influenţa alcoolului. „
De asemenea, au fost aplicate şi 10 sancţiuni conform Legii nr.61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. 
Valoarea totală a sancţiunilor depăşeşte 48.000 de lei. 
Totodată, au fost reţinute 8 certificate de înmatriculare şi 7 permise de conducere, două pentru conducere sub influenţa alcoolului, două pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare, două pentru neacoradre priortate de trecere autovehiculelor care au acest drept, precum şi unul pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 
Acţiunile poliţiştilor continuă, pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică în judeţul Prahova. 
 
Foto ilustrativ