BULETIN  INFORMATIV IJP PRAHOVA.23 AUGUST 2023

Reţinut de poliţişti pentru mai multe infracţiuni

La data de 22 august a.c., în jurul orei 15.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au fost sesizaţi direct de către 3 bărbaţi, din aceeaşi familie, cu privire la faptul că în noaptea de 21 spre 22, în jurul orei 00.00, în timp ce se aflau la domicilul din Câmpina, vecinul acestora având asupra sa un obiect tăietor-înţepător, le-ar fi adresat injurii şi ameninţări cu acte de violenţă.

Totodată, bărbatul în vârstă de 60 de ani din municipiul Câmpina, în aceeaşi noapte şi-ar fi stropit cu benzină propriul imobil, iar în urma incendiului a fost afectat acoperişul locuinţei sale pe o suprafaţă foarte mică, nefiind constatate alte distrugeri.

Astfel, în baza probatoriului administrat faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ameninţare.

Prins în flagrant de poliţiştii Serviciului de Ordine Publică

La data de 22 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au surprins în flagrant delict un şofer al unei societăţi comerciale, în timp ce sustrăgea cantitatea de 120 de litri de motorină din conţinutul unei autocisterne ce se afla parcată în comuna Brazi.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, bărbatul ar fi efectuat o cursă de livrare motorină la staţiile de distribuţie din judeţul Braşov, păstrând astfel din cantitatea de livrat o anumită parte cu scopul de a şi-o însuşi ulterior.

De asemena, din cercetări a reieşit faptul că acesta ar mai fi sustras şi în luna aprilie 2023 70 de litri din cantităţile transportate.

Astfel, în urma probatoriului administrat faţă de bărbatul în vârstă de 42 de ani din comuna Şirna a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

Cercetat penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

 La data de 22 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase în timp ce se aflau în control la domiciliul unui bărbat din comuna Drajna, deţinător legal de arme şi muniţii letale, au constatat că în afara armelor deţinute legal acesta mai deţinea o armă cu aer comprimat de tir sportiv.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că arma în cauză nu este înregistrată, fiind deţinută în mod ilegal.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Infracţiuni la regimul rutier

La data de 22 august a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Valea Doftanei au fost sesizaţi de către un bărbat din comuna Şotrile cu privire la faptul că unul dintre vecinii săi i-ar fi acroşat autoturismul şi este posibil ca acesta să fie sub influenţa băuturilor alcoolice.

Deplasaţi la faţa locului poliţiştii au identificat persoana în cauză, ca fiind un bărbat în vârstă de 42 de ani din comuna Şotrile, care a declarat faptul că în timp ce se deplasa cu autoturismul personal a pierdut controlul volanului şi a acroşat un autoturism ce se afla parcat în afara părţii carosabile, avariindu-i aripa dreaptă spate.

În urma testării cu aparatul etilotest rezultatul acestuia a fost de 0.73 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În jurul orei 18.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de poliţie Ploieşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Domnişori au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani din municipiu.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că autoturismul figurează cu autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din luna iulie a.c..

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

 

În jurul orei 20.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN1B, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din judeţul Buzău.

Având în vedere faptul că tânărul manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare pozitivă la substanţa cannabis, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Foto ilustrativ