Infracţiuni la regimul rutier în judeţul Prahova.19-20  august 2023
 
La data de 19 august a.c., în jurul orei 18.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Slănic, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în comuna Varbilău au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul din comuna Varbilău nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală.
Ulterior, în jurul orei 21.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Ciorani, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în comuna Fulga au observat, în trafic, pe DJ100C un autoturism care se deplasa către localitatea Sălciile.
Poliţiştii au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului auto, acesta oprind în dreptul unui imobil din zonă, la volan aflându-se un tânăr în vârstă de 27 de ani, din municipiul Ploieşti.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că permisul de conducere al tânărului este reţinut de la începutul lunii iulie a.c., astfel, având dreptul de a conduce suspendat.
Totodată, s-a mai constatat faptul că poliţa de asigurare RCA este expirată, motiv pentru care tânărul a fost sancţionat contravenţional.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Tot în jurul aceleiaşi ore, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Cuptoarelor, din municipiu au oprit, pentru control, un moped condus de un tânăr de 20 de ani.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că vehiculul în cauză nu este înmatriculat, iar tânărul figurează cu permisul de conducere suspendat încă din luna iunie a.c.
Astfel, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.
 
La data de 20 august a.c., în jurul orei 07.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce desfăşurau activităţi de verificare şi control al traficului rutier în municipiu au oprit, pentru control, pe strada Oituz, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiu. 
La solicitarea documentelor personale şi ale autoturismului, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Tot ieri, în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serivicu pe raza municipiului, au oprit, pentru control, pe Şoseaua Vestului, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Şoimari. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că valabilitatea numerelelor provizorii de circulaţie ale autoturismului condus de bărbat figurează ca fiind expirată.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ