IJP PRAHOVA .Rezultatele acţiunilor din data de 8 august 2023
Asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică şi reducerea numărului de fapte antisociale care se produc în judeţul Prahova reprezintă priorităţile poliţiştilor prahoveni.
Zilnic, poliţiştii acţionează în teren, pentru descurajarea elementelor infracţionale şi combaterea fenomenelor cu impact stradal. 
Ieri, 8 august au fost organizate şi desfăşurate acţiuni în Municipiul Ploieşti-Zona de Nord, în staţiunea Buşteni, în comuna Berceni, pe drumurile naţionale, precum şi pe raza mai multor comune din competenţa Secţiilor Rurale de Poliţie Puchenii Mari şi Valea Călugărească. 
Astfel, poliţişti ai mai multor structuri, împreună cu jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova  au acţionat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, şi nu numai. 
Astfel, au fost legitimate aproximativ 250 de persoane şi au fost controlate 6 societăţi comerciale.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 230 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier, fiind aplicate sancţiuni, de asemenea, şi 25  conform Legii nr.61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. 
De asemenea, s-a acţionat şi pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul conducerii sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv, sens în care au fost oprite, în trafic, pentru control, 325 de autovehicule, iar mai mult de jumătate dintre conducătorii auto au fost testaţi cu aparatele etilotest şi drugtest. 
Au fost efectuate trei controale corporale, două controale ale bagajelor, fiind efectuate şi controale în habitaclul a 21 de autovehicule, fără a fi identificate probleme. 
Valoarea totală a sancţiunilor depăşeşte 34.000 de lei. 
Totodată, au fost reţinute 3 permise de conducere  şi 4 certificate de înmatriculare. 
Conduceţi prudent! În trafic nu sunteţi singuri!