PRAHOVA.ACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR.650 DE SANCŢIUNI APLICATE ŞI 30 DE PERMISE DE CONDUCERE REŢINUTE
În ultimele trei zile ale săptămânii precedente, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au acţionat, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţ. 
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au acţionat cu preponderenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă, acţionând în zonele aglomerate şi pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, fiind folosite în acest sens aparatele etilotest şi cele drugtest.
Astfel, au fost organizate şi desfăşurate 24 de acţiuni cu efective mărite, în urma cărora au fost legitimate peste 1.500 de persoane, au fost controlate peste 1.400 de autovehicule, şi au fost verificate 36 de societăţi comerciale. 
Pentru reducerea numărului de accidente produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi de substanţe psihoactive, au fost efectuate peste 580 de testări cu aparatele etilotest şi drugtest.
Pentru abaterile constatate, poliţiştii prahoveni au aplicat mai mult de 650 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate la regimul circulaţiei, amintind aproximativ 150 de sancţiuni aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 20 bicicliştilor şi pietonilor pentru indisciplină în trafic, 4 pentru conducătorii auto care au efectuat depăşiri neregulamentare- în valoare totală de aproximativ 160.700 de lei.
Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 30 de permise de conducere şi 28 de certificate de înmatriculare.
10 dintre permisele de conducere au fost reţinute pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru conducerea unui autovehicul sub infleunţa alcoolului, 4 pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare, două pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor care au acest drept, iar restul pentru alte abateri de la normele rutiere. 
Totodată, în cele trei zile, poliţiştii prahoveni au constatat 5 infracţiuni, 3 dintre acestea pentru nerespectarea legislaţiei rutiere.
Acţiunile au beneficiat de sprijinul mai multor structuri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, dar şi de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova.
Totodată, la activităţi au participat şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român.
Astfel de activităţi vor continua şi în perioada următoare, motiv pentru care  recomandăm cetăţenilor să respecte normele de convieţuire socială, iar participanţilor la trafic să respecte normele privind circulaţia pe drumurile publice.
Exemplu:
La data de 6  august a.c., cu ocazia activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti, în parcul Toma Socolescu din municipiu, aceştia au identificat şi depistat un bărbat în vârstă de 72 de ani care avea asupra sa un obiect tăietor-înţepător. 
Bărbatul a fost condus la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de portul, fără drept, de obiecte periculoase.
Sursă:IJP PRAHOVA