IPJ PRAHOVA. „ACŢIUNI ZILNICE ÎN JUDEŢUL PRAHOVA” .4 august 2023
Zilnic, poliţiştii prahoveni acţionează în teren, pentru descurajarea elementelor infracţionale şi combaterea fenomenelor cu impact stradal, desfăşurând activităţi de verificare şi control pe mai multe peliere, atât în mediul urban, cât şi în cel rural, având ca scop prevenirea şi combaterea unor situaţii de risc.
Astfel, ieri, 4 august a.c., au fost organizate şi desfăşurate 5 acţiuni pe drumurile naţionale din judeţ, în Municipiul Ploieşti, dar şi în oraşele Slănic şi Urlaţi.
Totodată, poliţiştii Serviciului Rutier, cei ai Biroului Rutier Ploieşti cu sprijinul specialiştilor din cadrul Registrului Auto Român au desfăşurat o acţiune în zona centrală a municipiului Ploieşti, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar şi combaterea conducerii sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.
Astfel, în intervalul orar 22.30-1.00, poliţiştii rutieri au controlat şi verificat peste 100 de autovehicule şi au efectuat peste 60 de testări cu aparatele etilotest şi drugtest.
Totodată, în cadrul acţiunii din timpul nopţii, poliţişti rutieri au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 10.000 de lei.
De asemenea, aceştia au reţinut 4 permise de conducere şi au retras 8 certificate de înmatriculare.
La nivelul judeţului Prahova, efectivele angrenate în activităţi au acţionat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, şi nu numai, legitimând peste 400 de persoane şi oprind, în trafic, pentru control, 300 de autoturisme, 120 dintre conducătorii auto ale acestora fiind testaţi cu aparatele etilotest şi drugtest. 
Astfel, în cadrul celor 5 acţiuni, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 150 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier, fiind aplicate sancţiuni, de asemenea, şi conform Legii nr.61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. 
Valoarea totală a sancţiunilor depăşeşte 30.000 de lei.
Totodată, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au reţinut 11 permise de conducere şi au retras 12 certificate de înmatriculare.