IJP PRAHOVA. ”ACŢIUNI ZILNICE ÎN JUDEŢUL PRAHOVA”
Zilnic, poliţiştii prahoveni acţionează în teren, pentru descurajarea elementelor infracţionale şi combaterea fenomenelor cu impact stradal, desfăşurând activităţi de verificare şi control pe mai multe peliere, atât în mediul urban, cât şi în cel rural, având ca scop prevenirea şi combaterea unor situaţii de risc.
Ieri, 1 august a.c., au fost organizate şi desfăşurate acţiuni în Municipiul Ploieşti-Zona de Vest, în municipiul Câmpina, în oraşele Vălenii de Munte şi Boldeşti Scăeni, precum şi în comuna Valea Călugărească.
Astfel, efectivele angrenate în activităţi au acţionat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, şi nu numai, legitimând peste 440 de persoane şi oprind, în trafic, pentru control, mai mult de 350 de autoturisme, 70 dintre conducătorii auto ale acestora fiind testaţi cu aparatele etilotest şi drugtest.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier, fiind aplicate sancţiuni, de asemenea, şi conform Legii nr.61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Au fost efectuate 6 controale corporale şi au fost avertizate, cu privire la respectarea normelor de convieţuire socială, aproximativ 25 de persoane.
Valoarea totală a sancţiunilor depăşeşte 22.000 de lei.
Sursă:INSPECTORATUL  JUDEŢEAN DE POLIŢIE PRAHOVA
Foto ilustrativ