BULETIN INFORMATIV INSPECTORATUL JUDEŢEAN DE POLIŢIE PRAHOVA.1 august 2023
Acţiuni ale poliţiştilor pentru siguranţa cetăţenilor prahoveni
Luni, 31 iulie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat 4 acţiuni, pe drumurile naţionale din judeţ, în municipiul Ploieşti şi în oraşul Breaza, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere şi asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică.
Astfel, în cadrul acţiunilor au fost legitimate peste 200 de persoane, au fost controlate 120 de autovehicule şi au fost efectuate 95 de testări cu aparatele etilotest şi drugtest.
În total, au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 50.000 de lei.
De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere, 4 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi 3 pentru alte abateri.
Totodată, au retrase şi 3 certificate de înmatriculare.
Cercetată penal pentru săvârşirea unei infracţiuni de furt
 
La data de 31 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil au identificat persoanele bănuite în cazul unui dosar penal pentru furt.
În fapt, la data de 29 iulie a.c., în jurul orei 14.00, poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie din oraşul Mizil, cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi sustras produse din magazinul acesteia.
În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat persoanele bănuite de săvârşirea faptei ca fiind o femeie din municipiul Ploieşti, în vârstă de 55 de ani,  iar la momentul săvârşirii faptei aceasta ar fi fost însoţită de alte două persoane, respectiv un bărbat în vârstă de 42 de ani şi o femeie în vârstă de 49 de ani. 
Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
 
Infracţiuni la regimul rutier
 
Luni, 31 iulie a.c., în jurul orei 12.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe strada Ion Rusu Şirianu au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din comuna Brebu.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere reţinut. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
La data de 1 august a.c., în jurul orei 1.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce acţionau pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere pe raza de competenţă au oprit, pe strada Republicii, din municipiu, un autoturism care circula către strada Mihail Kogălniceanu. 
La volan, a fost identificat un minor în vârstă de 15 ani, din comuna Proviţa de Jos, care nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Din verificări, a reieşit faptul că minorul ar fi sustras autoturismul în cauză de la verişorul său, pentru a-l  conduce, fără înştiinţarea acestuia. 
Tânărul a fost testat cu aparatele etilotest şi drugtest, rezultatele fiind negative. 
În cauză, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.
 
Foto ilustrativ