BULETIN INFORMATIV IJP PRAHOVA. 19 IULIE 2023

Cercetaţi penal pentru furt calificat

La data de 18 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.10 de poliţie rurală Valea Călugărească au identificat două persoane banuite în cadrul unui dosar penal de furt.

În fapt, la data de 16 martie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către administratorul unei societăţi comerciale din Valea Călugărească cu privire la faptul că i-ar fi fost sustrase mai multe bunuri din incinta unităţii.

În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate poliţiştii au identificat şi depistat persoanele bănuite de săvârşirea faptei ca fiind doi bărbaţi cu vârstele de 36 şi respectiv 56 de ani din municipiul Ploieşti, ulterior fiind conduşi la sediul unităţii de poliţie în vederea audierilor.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Depistat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice

La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 20.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2 de poliţie Ploieşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani din municipiul Ploieşti.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.56 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cercetat penal pentru furt calificat

La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 12.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi de către un bărbat din judeţul Dâmboviţa cu privire la faptul că o persoană vinde un obiect despre care există suspiciunea că ar fi sustras.

 În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat pe strada Mărăşeşti unde au depistat un tânăr în vârstă de 17 ani din municipiul Ploieşti în timp ce oferea spre vânzare un aparat electric de tăiat carne.

În urma verificărilor efectuate poliţiştii au constatat faptul că bunul ar fi fost sustras în noaptea de 7 iulie spre 8 iulie a.c., din incinta unei unităţi comerciale din zona centrală a municipiului Ploieşti.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Acţiuni desfăşurate de poliţiştii prahoveni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

În ultimele 24 de ore, poliţiştii prahoveni au continuat acţiunile în sistem integrat, alături de jandarmi prahoveni şi de reprezentanţi ai altori instituţii, cu scopul prevenirii şi combaterii unor situaţii de risc pentru cetăţeni, precum şi al menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Au fost desfăşurate activităţi informativ-preventive şi s-a acţionat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii stradale, a faptelor ce implică acte de violenţă, dar şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, fiind organizate şi desfăşurate 7 acţiuni, dar şi 22 de filtre rutiere.

Au fost legitimate 420 de persoane, au fost verificate 350 de autoturisme şi au fost efectuate 120 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.

Ca urmare a abaterilor constatate în acest context, au fost aplicate 165 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 43.000 de lei, dintre care 80 sancţiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar 50 de sancţiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de convieţuire socială.

În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite în cadrul acţiunii, au fost reţinute 8 de permise de conducere, dintre care 5 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, şi au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.

Foto ilustrativ