IJP Prahova.Buletin informativ .18 iulie 2023
Bărbat reţinut de poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti
 
La data de 17 iulie a.c., în jurul orei 9.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că pe strada Fagului are loc un conflict între mai multe persoane.
În baza sesizării, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti împreună cu un echipaj de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Matei Basarab Ploieşti s-au deplasat la imobilul în cauză unde a fost identificat un bărbat în vârstă de 36 de ani care provoca scandal şi adresa injurii membrilor unei familii, care se aflau în curte.
Astfel, bărbatul, dar şi cei trei membrii ai familiei au fost conduşi la sediul unităţii în vederea audierilor.
În urma probatoriului administrat faţă de bărbatul de 36 de ani din municipiul Ploieşti a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare.
Cercetat penal pentru infracţiunea de furt
La data de 17 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Bălţeşti au pus în aplicare un mandat de percheziţie la domiciliul unei persoane bănuite de furt.
În fapt, în perioada aprilie-iunie 2023, un bărbat în vârstă de 49 de ani din comuna Podenii Noi ar fi sustras mai multe bunuri şi obiecte electrice de uz profesional din interiorul unei magazii al unui imobil din comuna Şoimari.
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 25.000 de lei.
În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate şi ridicate un motofierăstrău mecanic, un flex, două acumulatoare, o staţie de încărcare şi o motocositoare.
Cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
Depistat la volan cu o alcoolemie de 1.05 mg/l alcool pur în aerul expirat
 
La data de 17 iulie a.c., în jurul orei 13.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de poliţie Ploieşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat 56 de ani din municipiu.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1.05 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Acţiuni ale poliţiştilor în parcurile din zona de nord a municipiului Ploieşti
 
La data de 17 iulie a.c., în intervalul orar 18.00-20.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2 de poliţie Ploieşti au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, dar şi în vederea asigurării vizibilităţii elementului poliţienesc în rândul cetăţenilor.
Poliţiştii prahoveni au acţionat în cele patru parcuri din zona de nord a municipiului Ploieşti.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova.
Astfel, în cadrul activităţilor au fost legitimate 70 de persoane, 10 persoane au fost avertizate verbal, fiind efectuate şi 15 controale corporale.
Totodată, au fost verificate 20 de autovehicule şi controlate 5 bagaje.
De asemenea au fost aplicate 20 sancţiuni contravenţionale, 12 dintre acestea conform Legii nr.61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Valoarea sancţiunilor este de 5.290 de lei.
120 de sancţiuni contravenţionale aplicate / 7 permise de conducere retrase de poliţiştii rutieri
La data de 17 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au desfăşurat acţiuni pentru creşterea gradului de disciplină rutieră, dar şi pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. 
În cadrul activităţilor au fost controlate şi verificate 150 de autovehicule şi au fost efectuate 70 de testări cu aparatele etilotest şi DrugTest.
Astfel, au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale, 60 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Valoarea sancţiunilor este de aproximativ 43.000 de lei.
Totodată, au fost reţinute 7 permis de conducere, 5 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Foto ilustrativ