BULETIN INFORMATIV IJP PRAHOVA.11 IULIE 2023

Reţinut de poliţişti pentru infracţiuni la regimul rutier

La data de 10 iulie a.c., în jurul orei 18.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova în timp ce desfăşurau activităţi în cadrul unei acţiuni, au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe DJ101E cu intenţia de a pătrunde pe DN1A în localitatea Cocorăştii Colţ.

În urma verificărilor efectuate conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 21 de ani din comuna Şirna, iar cu ocazia interogării bazelor de date a reieşit faptul că acesta figurează cu exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice cu Restricţii-Suspendat.

Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest care a rezultat pozitiv la substanţa cannabis, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.

Astfel, în urma probatoriului administrat faţă de tânărul de 21 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Şoferi scoşi din trafic pentru infracţiuni la regimul rutier

La data de 10 iulie a.c., în jurul orei 11.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Republicii din oraş, au oprit, pentru control, un autoturism care circula din direcţia Plopeni către DN1.

 Astfel, conducătorului auto i-au fost solicitate documentele personale, dar şi ale autoturismului, ocazie cu care a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 46 de ani din oraşul Băicoi.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.47 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

În jurul orei 19.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DJ 102K în comuna Ceptura, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani din comuna Fântânele.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1.71 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

Şi în această cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

În cursul nopţii trecute, în jurul orei 1.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina în timp ce acţionau pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Dumbrăveşti.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că tânărul nu figurează ca deţinător de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, acesta a declarat faptul că ar fi luat autoturismul de la sora sa, fără ca aceasta să ştie.

În urma testării cu aparatul etilotest rezultatul acestuia a fost de 0.10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.

Peste 100 de sancţiuni aplicate pentru neregulile constatate de poliţişti în trafic în ultimele 24 de ore.

În ziua de 10 iulie a.c, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au aplicat 100 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 6 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 20 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise.

16 sancţiuni au mai fost aplicate pietonilor dar şi bicicliştilor.

Cele 6 permise de conducere au fost reţinute, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru depăşire neregulamentară, pentru neresepectarea regimului legal de viteză, dar şi pentru neacordare prioritate autoturisme.

Cu toţii au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 24.000 de lei.

Foto ilustrativ