Constatările poliţiştilor prahoveni la regimul rutier.9 iulie 2023
La data de 9 iulie a.c., în jurul orei 7.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Aleea Parcului din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani.
Întrucât conducătorul auto din municipiul Câmpina emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
În jurul orei 14.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Valea Călugărească au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier.
Deplasaţi la faţa locului poliţiştii au constatat faptul că, un bărbat în vârstă de 44 de ani în timp ce conducea un autoturism pe strada Valea Mantei, din direcţia DN1B către satul Schiau, la un moment dat ar fi pierdut controlul direcţiei de mers şi a acroşat un alt autoturism care se afla parcat în dreptul unui imobil.
În urma impactului au rezultat doar pagube materiale.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1.14 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Trei ore mai târziu, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN1 în comuna Blejoi, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Floreşti.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că numărul de circulaţie provizoriu al autoturismului figurează ca expirat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.
Tot ieri, în jurul orei 18.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi în timp ce acţionau în satul Tomşani, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Fulga.
Întrucât acesta manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat o valoare pozitivă la o substanţă psihoactivă, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.
 
În timpul nopţii, în jurul orei 23.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.9 de poliţie rurală Puchenii Mari au fost sesizaţi despre faptul că în comuna Gorgota circulă un autoturism al cărui conducator auto este posibil să fie sub influenţa băuturilor alcoolice.
Deplasaţi la faţa locului poliţiştii au identificat şi depistat un tânăr care emana halenă alcoolică, iar din rezultatul verificărilor a reieşit faptul că acesta ar fi condus un autoturism pe raza comunei Gorgota.
Întrucât acesta a refuzat să se legitimeze a fost condus la sediul unităţii de poliţie, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că tânărul de 26 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Totodată, tânărul din comuna Râfov a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fapt pentru care i-a fost adusă la cunoştinţă necesitatea recoltării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, însă a refuzat şi de data aceasta.
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ