ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI PENTRU ASIGURAREA UNUI CLIMAT CORESPUNZĂTOR DE ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ
Pe tot parcursul zilei de ieri, 9 iulie a.c., în judeţul Prahova au fost organizate 4 acţiuni tip „Razie”,cu efective mărite, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, creşterea gradului de siguranţă rutieră şi prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.
În cadrul acţiunilor au fost angrenaţi poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, de prevenire dar şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale. 
Alături de poliţişti s-au aflat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova şi ai Grupării de Jandarmi Mobilă Matei Basarab Ploieşti.
Acţiunile au vizat prevenirea şi combaterea oricăror fapte cu violenţă pe stradă, în baruri şi în zona societăţilor cu profil de săli de jocuri de noroc, precum şi depistarea participanţilor la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost verificate şi legitimate aproximativ 300 de persoane, fiind verificate şi controlate 30 de societăţi comerciale, dar şi 240 de autovehicule.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 45.000 de lei, iar ca măsură complementară, la regimul rutier, au fost reţinute 9 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare.
Totodată, forţele de ordine au constatat în flagrant delict şi 3 infracţiuni, dintre care două la regimul rutier.
Astfel de activităţi vor continua şi în perioada următoare, în întreg judeţul, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancţiuni, ci de a preveni orice eveniment negativ, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică pentru toţi cetăţenii.
Sursă:IJP Prahova