REZULTATELE POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI ÎN URMA ACŢIUNILOR DIN DATA DE 27 IUNIE 2023
Pe tot parcursul zilei de ieri, 27 iunie a.c., poliţiştii prahoveni s-au aflat permanent în teren, desfăşurând acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, fiind luate măsurile specifice împotriva celor care încalcă prevederile legale, atât sub aspect contravenţional cât şi penal. 
În acţiuni au fost angrenaţi poliţişti din cadrul mai multor structuri şi  subunităţi din judeţ, precum Serviciul Rutier, Secţia Nr.4 de Poliţie Ploieşti, Poliţiile orăşeneşti Băicoi, Boldeşti-Scăeni, Buşteni, Urlaţi, precum şi poliţişti din cadrul Secţiilor Rurale de Poliţie Bălţeşti, Blejoi şi Valea Călugărescă. 
Aceştia au desfăşurat acţiuni pe mai multe linii de muncă, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, pentru descurajarea elementelor infracţioanle şi pentru combaterea fenomenelor cu impact stradal. 
În cadrul acţiunilor, poliţiştii au legitimat peste 400 de persoane, fiind aplicate, în total, 245 de sancţiuni contravenţionale. 
Valoarea totală a sancţiunilor este de aproximativ 58.000 de lei. 
La regimul circulaţiei, au fost controlate aproximativ 350 de autovehicule pe drumurile publice, fiind aplicate, în urma neregulilor constatate, mai mult de 180 de sancţiuni contravenţionale. 
În vederea depistării conducătorilor auto care aleg să pună atât siguranţa lor, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, în pericol, urcându-se la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive, poliţiştii au fost efectuate mai mult de 160 de testări cu aparatul etilotest, precum şi 10 cu aparatul DrugTest. 
Ca măsuri complementare, poliţiştii rutieri au reţinut 9 permise de conducere, două dintre acestea pentru conducere sub influenţa alcoolului, şi au retras 4 certificate de înmatriculare. 
Totodată, cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii prahoveni au constatat şi încălcări ale normelor de convieţuire socială, fiind aplicate, în acest sens, 20 de sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 61/1991. 
De asemenea, 10 persoane au fost avertizate cu privire la respectarea normelor de convieţuire socială, au fost efectuate 4 controale ale bagajelor şi 1 control corporal, fiind verificaţi şi 9 agenţi economici. 
Exemplu:
Cu ocazia controlului unei societăţi comerciale din comuna Gornet, poliţiştii au constatat faptul că agentul comercial nu elibera bon fiscal pentru toate vânzările, fiind găsit un plus de 860 de lei, faţă de sumele introduse în casa de marcat. 
În cauză, a fost aplicată o sancţiune contravenţională conform O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice şi a fost confiscată suma de 860 de lei.
Poliţiştii prahoveni acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunităţii.
 
Sursă:IJP Prahova