COMUNICAT DE PRESĂ.PROTEST LA NIVEL NAŢIONAL ÎN SPORT ŞI TINERET

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret – SNST – în calitate de reprezentant al membrilor săi, angajaţi din Ministerul Tineretului şi Sportului, Cluburile Sportive Municipale, Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municiupiului Bucureşti, Complexurile Sportive Naţionale, Casele de Cultură ale Studenţilor, Cluburile Sportive Universitare şi din Federaţiile Sportive Naţionale, organizează o serie de acţiuni de protest împotriva discriminărilor salariale vădite la care sunt supuşi angajaţii din Sport şi Tineret, în raport cu celelalte categorii de personal plătit din fonduri publice şi împotriva nesoluţionării, nesusţinerii şi neimplicării instituţiilor în rezolvarea problemelor salariale ale angajaţilor din acest domeniu de activitate.

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret anunţă declanşarea programului de proteste la nivel naţional, ca urmare a faptului că memoriile şi solicitările de dialog înaintate Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Comisiei de Muncă şi Protecţie Socială a Camerei Deputaţilor, în care sunt expuse principalele probleme cu care se confruntă angajaţii din sistem au rămas fără răspuns. Tratamentul inegal şi discriminatoriu legiferat prin adoptarea Legii-cadru nr. 153/2017 în ceea ce priveşte salarizarea personalului din domeniile Sport şi Tineret dar şi ignorarea propunerilor de corecţie şi a amendamentelor depuse, au determinat menţinerea celui mai scăzut nivel de salarizare dintre toate categoriile de bugetari din România. Astfel, reîncadrarea personalului şi comprimarea a 70% din totalul salariilor la un cuantum de 1300 lei net, nediferenţiat pe funcţii, grade , trepte, gradaţii au dus la apariţia unor situaţii aberante pe care le-am semnalizat în repetate rânduri.

foto:ziarulputerea.ro